Evenimentul Zilei > Actualitate > Scandalul Voicu, în casa lui Geoană
Scandalul Voicu, în casa lui Geoană

Scandalul Voicu, în casa lui Geoană

Margareta Costea, soacra lui Mircea Geoană, ar fi apelat la serviciile lui Cătălin Voicu, susţin surse politice.

Margareta Costea, soacra lui Mircea Geoană, este o cunoştinţă apropiată a senatorului Cătălin Voicu. Potrivit unor surse politice, soacra lui Geoană se află printre cei care au apelat la „serviciile” lui Voicu. Margareta Costea are un dosar penal în legătură cu modul în care şi-a obţinut titlul de revoluţionar. Ancheta trenează de ani buni.
În 2005, procurorii de la Parchetele militare care au anchetat acuzaţia de obţinere frauduloasă a certificatului de revoluţionar au dat soluţia de neîncepere a urmăririi penale. La acea vreme, şeful secţiei Parchetelor militare era Pantelimon Boştină, un apropiat al lui Cătălin Voicu. Senatorul PSD a recunoscut că el şi Margareta Costea se cunosc, dar a negat că ar fi intervenit pentru ea.
Surse din PSD susţin că, în urma ajutorului, Margareta Costea i-ar fi promis lui Voicu că îl sprijină, pe lângă Mircea Geoană, pentru a ajunge ministru de interne.
Relaţia dintre procurorul Boştină şi Cătălin Voicu reiese şi din dosarul DNA, ajuns pe masa senatorilor. Dintr-una din stenogramele convorbirlor purtate de Voicu reiese că procurorul Pantelimon Boştină îi este cunoştinţă bună. Într-o discuţie cu senatorul PSD Alexandru Mazăre, Voicu relatează o întâlnire cu Mitrea la care a participat şi procurorul respectiv.
„Mazăre Alexandru: Mitrea de ce….(neinteligibil)…?/ Voicu Cătălin: Nu ştiu. Nu mă interesează, uite, spune…/Mazăre Alexandru: S-a băgat, nu? / Voicu Cătălin: Acolo stătea Mitrea şi domnul procurorBoştină, acoloundestaidumneata. O să-l bată Dumnezeu!”, apare în stenograma în care Voicu susţine că „i-a câş tigat” dosarul „de notariat” al soţiei lui Mitrea.
Relaţie veche
„Da, o cunosc pe doamna Margareta Costea”, a declarat pentru EVZ Cătălin Voicu, evitând să detalieze. Întrebat în ce relaţii se află cu aceasta, el a răspuns: „În ce relaţii…ne cunoaştem”. El a negat că ar fi intervenit pentru ea să i se rezolve dosarul. „Nu domne, n-am ajutat-o cu niciun proces. Nu i-am făcut niciun fel de servicii”, a spus Cătălin Voicu.
Margareta Costea nu a putut fi contactată pentru un punct de vedere. La telefon a răspuns doar soţul ei, care a motivat că aceasta „este la policlinică”. El a admis că soţia sa şi Cătălin Voicu se cunosc, dar că relaţia „nu este atât de veche, în niciun caz de la Revoluţie”.
Liderul PSD, Mircea Geoană, a evitat, astăzi, să explice legăturile dintre soacra sa, Margareta Costea, şi Cătălin Voicu, comentând doar că dezvăluirile EVZ sunt "minciuni şi făcături de presă portocalie".
În 2011, dosarul se prescrie
Dosarul Margaretei Costea a fost deschis în urma unei plângeri a lui Bogdan Drăghici, fost director al Institutului de Administraţie, care a i-a contestat certificatul de revoluţionar, acuzând-o de fals şi uz de fals.
„În decembrie 2005, Parchetul militar a dat NUP în dosar. Am ajuns până la procurorul Pantelimon Boştină cu contestaţia şi am cerut redeschiderea dosarului. Apoi a fost mutat la Judecătoria Sectorului 1, unde a fost pur şi simplu îngropat”, a declarat, pentru EVZ, Bogdan Drăghici, precizând că solicitarea de mutare a fost făcută de Costea. „Ştiu că se lăuda în anturajul său că la sectorul 1 e aranjat. Acolo nu se mişcă nimic, martorii nu sunt chemaţi la audieri. Probabil pentru că în 2011 se prescrie”, a mai comentat Drăghici.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: