Evenimentul Zilei > International > Scandal uriaș la Interne. Demisia ministrului este pe masa președintelui. Care sunt motivele?
Scandal uriaș la Interne. Demisia ministrului este pe masa președintelui. Care sunt motivele?

Scandal uriaș la Interne. Demisia ministrului este pe masa președintelui. Care sunt motivele?

Vineri, Carlos Moran, ministrul peruan al Internelor a demisionat din funcție. Decizia a șocat pe toată lumea mai ales că în această perioadă țara se confruntă cu situația dificilă din cauza pandemiei de coronbavirus.

Potrivit lui Carlos Moran, decizia ar avea legătură cu numărul mare de poliţişti contaminaţi cu coronavirusul responsabil de noua boală.

Carlos Moran – ale cărui motive de demisie nu au fost precizate în mod oficial – a fost înlocuit cu Gaston Rodriguez, general de poliţie numit de şeful statului, Martin Vizcarra, au menţionat serviciile preşedinţiei.

Din totalul de 140.000 de poliţişti din ţară, circa 1300 sunt infectaţi cu virusul şi sunt internaţi, a anunţat săptămâna aceasta poliţia din Peru.

Statul sud-american cu circa 30 de milioane de locuitori, intrat la rându-i în izolare la 16 martie până pe 10 mai, a înregistrat până vineri un bilanţ oficial de 21.648 de contaminări şi 634 de decese.

Moran este al doilea ministru care demisionează după declararea urgenţei sanitare, la 16 martie, prima fiind titulara Sănătăţii, Elizabeth Hinostroza, la 21 martie, potrivit agerpres.ro

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: