Vizită cu scandal
Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a vrut să-l evacueze din clădire pe Sebastian Ghiță. "Sorin Ovidiu Vîntu a sosit în această după-amiază la Realitatea TV cu un nou administrator şi cu o firmă de pază. Intenţionează să-l înlocuiască din funcţie pe managerul Sebastian Ghiţă", au explicat surse din cadrul trustului Realitatea – Media.
La faţa locului au ajuns mai multe echipaje de poliţie şi un echipaj de "mascaţi". "E un litigiu în domeniul Dreptului Civil. E un litigiu legat de nişte spaţii. Nu s-a bătut nimeni, poliţia a fost solicitată pentru a preîntâmpina o eventuală tulburare a liniștii și ordinii publice", au declarat pentru EVZ oficiali ai Poliţiei Capitalei. Potrivit unor surse judiciare, Sebastian Ghiță a fost cel care a cerut ajutorul poliției, apelând la numărul de urgență 112.
Cert este faptul că emisiunea de la Realitatea TV despre telegramele Ambasadei Statelor Unite la București, intrate în posesia Wikileaks, în care omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu este nominalizat de mai multe ori, s-a desfășurat sub presiunea discuțiilor aprinse între angajații firmei de pază aduse de SOV și cei ai firmei care asigură în acest moment paza televiziunii, dar și cu poliția și „mascații” la ușa studioului.

Potrivit site-ului reportervirtual.ro, scandalul a început în jurul prânzului, când un reprezentant al lui Sorin Ovidiu Vîntu, însoţit de aproximativ 40 de oamani de la firme de pază, i-a înlocuit pe Sorin Freciu şi Dragoş Nedelcu şi a încercat să-l scoată din sediu pe Sebastian Ghiţă, managerul grupului Realitatea Media. Motivul: Ghiţă a închiriat sediul grupului pe firma sa, Asesoft.

În această seară, la sediul Realitatea TV a venit şi Sorin Ovidiu Vîntu, pentru negocieri.

Vom reveni cu amănute.