Evenimentul Zilei > International > Scandal internațional din cauza României! De ce este acuzat Guvernul
Scandal internațional din cauza României! De ce este acuzat Guvernul

Scandal internațional din cauza României! De ce este acuzat Guvernul

România este implicată într-un scandal de nivel internațional din cauza sponsorizărilor pe care le-ar fi primit pe timpul deținerii președinției rotative a Consiliului European al UE

Prezentate drept un real succes de Viorica Dăncilă, cele șase luni în care România a deținut președinția rotativă a UE în prima jumătate a lui 2019 sunt o perioadă controversată la nivel internațional. Guvernul condus de Viorica Dăncilă este acuzat că ar fi primit o sponsorizare de la Coca Cola, lucru pe care ombudsmanul european – adică varianta continentală a Avocatului Poporului – îl investighează acum.

Pe contul oficial de Twitter al instituției, se arată că „în urma unei plângeri, am deschis o investigație împreună cu Consiliul European referitoare la sponsorizările primite de președințiile consiliului din partea firmelor private”.

Totul ar fi pornit de la o plângere a unui ONG care a reclamat faptul că România a primit o sponsorizare de la Coca Cola. „Nu este normal ca acest lucru să se întâmple când, de exemplu, s-au hotărât lucruri importante în ceea ce privește legile reciclării”, au spus reprezentanții Foodwatch, ONG-ul cu pricina.

Finlanda, țara care a preluat președinția de la România, a anunțat deja că singura companie care o sponsorizează în această privință este BMW.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: