Evenimentul Zilei > Politica > Scandal în direct între Băsescu și Budăi. „Am spus că nu sunt bani”
Scandal în direct între Băsescu și Budăi. „Am spus că nu sunt bani”

Scandal în direct între Băsescu și Budăi. „Am spus că nu sunt bani”

Ministrul Muncii, Marius Budăi și fostul președinte Traian Băsescu s-au contrat dur, sâmbătă, în cadrul unei emisiuni televizate, pe tema autostrăzilor din România. 

Budăi l-a întrebat pe Băsescu dacă este adevărat că a declarat cu ceva ani în urmă că România nu are nevoie de autostrăzi.

„Chiar vreau să vă întreb pentru că public s-a tot spus că dumneavoastră sunteți cel care a spus că România nu are nevoie de autostrăzi. Vreți să clarificați acest aspect?”, a fost întrebarea formulată de ministrul Muncii.

În replică, Băsescu a spus că este „interesantă prezentarea metafizică”, dar în 1997 România nu era în Uniunea Europeană iar țara noastră nu primea bani pentru așa ceva.

„E interesantă prezentarea metafizică pe care o aveți. Nu am spus niciodată că nu are nevoie de autostrăzi, am spus că nu sunt bani pentru autostrăzi. Puteți lua înregistrarea din 1997. Atunci România era în încetare de plăți și doi nu eram în UE, nu ne dădea nimeni bani să le construim. Acum ne dă UE bani și nu le construiți. Asta era în 1997”, a spus Băsescu la RomâniaTV.

Schimbul de replici a avut la bază declarația lui Băsescu potrivit căreia dacă ar fi președinte de partid nu ar semna pactul propus de premierul Viorica Dăncilă.

Primul ministru a propus, vineri, un pact între partidele politice din România, în care acestea își iau angajamentul să lupte pentru bunăstarea cetățenilor și că nu vor tăia pensiile și salariile.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: