Şase luni în paradisul Marii Bariere de Corali

Şase luni în paradisul Marii Bariere de Corali

National Geographic Chanel prezintă "Jobul ideal", un documentar despre ineditul administrator al insulelor din estul Australiei.

Din această seară, de la ora 21.00, National Geographic Channel arată, în documentarul "Jobul ideal", cum este să lucrezi, timp de şase luni, într-un loc de vis. Anul trecut, în februarie, Australia "a scos la concurs" un post tentant pentru iubitorii de aventură.

Pentru un salariu de 150.000 de dolari australieni, timp de o jumătate de an, norocosul angajat urma să fie administratorul Marii Bariere de Corali, în largul coastei estice australiene.

Ideea le-a aparţinut autorităţilor australiene, care au găsit astfel o modalitate de promovare a turismului. Dintre cei 35.000 de aspiranţi, din toate colţurile pământului, a fost ales Ben Southall, un britanic de 34 de ani, pasionat de călătorii şi aventuri.

Ne puteți urmări și pe Google News

Din septembrie 2009, cele 600 de insule ale recifului Marea Barieră de Corali au fost locul în care Ben şi prietena sa, de origine canadiană, Bre Watkins, au explorat locuri necunoscute, au fotografiat cele mai frumoase imagini pentru a le posta pe internet, au învăţat despre ecologia şi fauna zonei, dar şi despre impactul turismului şi al încălzirii globale.

Documentarul "Jobul ideal" va prezenta în fiecare sâmbătă, timp de şase episoade, "aventura" celor 6 luni în care Ben şi Bre au trăit experienţe inedite într-un mediu încă puţin cunoscut. Ei au aflat care sunt cele mai bune locuri pentru scufundări, cea mai atractivă sta ţi une şi au gustat delicatese tradiţionale.

Tinerii au fost cazaţi în insula Hamilton, într-o vilă pe malul oceanului. Ben a trebuit să învăţe despre recif şi ecologie, a făcut surf pe nisip şi s-a întâlnit cu aborigeni, membri ai tribului Kuku Yalanji, cunoscuţi drept îngrijitorii defileului Mossman.

Primul episod

În această seară, Ben Southall şi Bre Watkins sosesc în Australia, pe insula Hamilton, şi vizitează vila unde vor locui. În timp ce Ben se apucă de învăţat, Bre îşi va demonstra abilităţile sportive şi va face scufundări.