Şase ani de Pro Cinema

Şase ani de Pro Cinema

Postul propune azi un maraton al filmelor. De la ora 20.00, urmăriţi în premieră „Prestigiul”, film cu două nominalizări la Oscar şi o distribuţie de excepţie.

Ideea de a înfiinţa în România un canal de televiziune dedicat cinefililor a apărut în primăvara anului 2003. Postul s-a lansat pe piaţă pe 19 martie 2004, fiind primul canal românesc dedicat filmelor.

La aniversare, Pro Cinema propune un maraton al filmelor. De la ora 18.00, telespectatorii îi pot vedea pe Meg Ryan şi Matthew Broderick în comedia „Dependenţi de dragoste”. „Prestigiul”, în regia lui Christopher Nolan şi avându-i ca protagonişti pe Hugh Jackman, Christian Bale şi Scarlet Johansson, vine, în premieră, de la ora 20.00. Producţia „Umbrele trecutului”, cu Viggo Mortensen, va putea fi vizionată de la ora 22.45.

Lider pe piaţa filmelor

Ne puteți urmări și pe Google News

„Competiţia pe piaţa canalelor de film nu a fost uşoară, însă Pro Cinema e singurul canal românesc dedicat filmelor şi serialelor, iar după un an de la lansare aveam locul nostru bine consolidat pe piaţă şi ştiam deja cum trebuie să ne poziţionăm”, spune Lucia Antal, directorul executiv al postului.

Canalul de filme a ajuns să deţină, în acest moment, peste o treime (36%) dintr-o piaţă în permanentă creştere.

Cât despre filmul românesc, acesta este un punct important în grila postului. „Noi considerăm că filmele româneşti au un potenţial foarte mare şi din această cauză am încercat să le acordăm atenţia pe care o merită”, adaugă directorul executiv al postului.