Săpunaru a cucerit al nouălea trofeu cu Porto

Săpunaru a cucerit al nouălea trofeu cu Porto

Fundaşul dreapta s-a umplut de glorie şi de bani la formaţia care deţine titlul, Cupa şi Supercupa Portugaliei, precum şi Liga Europa.

Echipa FC Porto, deţinătoarea Ligii Europa la fotbal, calcă totul în picioare şi în noul sezon. După o stagiune 2010-2011 fabuloasă, pe care au încheiat-o fără înfrângere în jocurile oficiale şi în care au câştigat tot ceea ce se putea, "dragonii" au început cu un succes şi sezonul 2011-2012.

Se pregăteşte pentru duelul cu Barcelona

FC Porto a cucerit, duminică seară, pentru a 18-a oară, Supercupa Portugaliei, după victoria, 2-1, cu Vitória Guimarães. Ambele goluri ale "dragonilor" au fost marcate de fundaşul central Rolando Jorge Pires da Fonseca. Ca de obicei, printre evidenţiaţii de la FC Porto s-a numărat internaţionalul român Cristian Săpunaru.

Ne puteți urmări și pe Google News

În vârstă de 27 de ani, Săpunaru traversează cea mai bună perioadă din carieră. Apărătorul are deja un palmares impresionant în tricoul grupării portugheze. Transferat de la Rapid Bucureşti în 2008, Săpunaru a cucerit cu FC Porto două titluri (2009 şi 2011), trei Cupe ale Portugaliei (2009, 2010, 2011), trei Supercupe (2009, 2010, 2011) şi un trofeu continental: Liga Europa (2011)! Săpunaru se pregăteşte acum pentru un nou sezon cu FC Porto, iar pe 26 august va disputa un meci de vis, Supercupa Europei, cu FC Barcelona, la Monaco.

Suspendat timp de şase luni

Cristi Săpunaru n-a avut întotdeauna o viaţă dulce la FC Porto. În lotul grupării lusitane se află de ani buni, cu excepţia românului, doar fotbalişti vorbitori de limbă portugheză şi spaniolă, detaliu care i-a îngreunat acomodarea.

Fire impulsivă, fostul fundaş dreapta rapidist a fost protagonistul mai multor incidente, cel mai grav, petrecut în 2009, la finalul unui meci cu Benfica, aducându- i şase luni de suspendare. Acum, Săpunaru nu are un rival pe post.

"MAGAZIN" DE LUX

Falcao şi Hulk, cei mai scumpi "dragoni"

În ultimii ani, FC Porto a devenit unul dintre cei mai importanţi jucători pe piaţa transferurilor din fotbalul european. În fiecare pauză competiţională, de la Porto pleacă jucători pe sume fabuloase. Principala sursă de "aprovizionare" pentru Porto o reprezintă Argentina şi Brazilia, de unde sunt aduşi jucători tineri, îndelung urmăriţi de zecile de scouteri plătiţi de club. Bosingwa (Chelsea), Lisandro Lopez (Lyon) şi Lucho Gonzalez (OM) sunt doar trei dintre fotbaliştii care au adus în ultimii ani, fiecare, câte 25 de milioane de euro în contul clubului. În acest moment, atacanţii Radamel Falcao şi Hulk au clauze de reziliere fabuloase, în valoare fiecare de 100 de milioane de euro, şi se numără printre cei mai vânaţi jucători ai lumii.

FABRICĂ DE ANTRENORI

Se pregăteşte un nou Jose Mourinho

În 2004, preşedintele Nuno Pinto da Costa, cel de numele căruia se leagă marile victorii ale lui Porto din ultimele decenii, vindea aproape întreaga echipă, cu antrenorul Jose Mourinho cu tot! FC Porto tocmai cucerise Liga Campionilor. Pinto da Costa nu a pus vreodată presiune pe banca tehnică. Anul trecut, l-a adus la echipă pe anonimul Luís Villas-Boas, 32 de ani pe atunci, care avea în CV naţionala Insulelor Virgine Britanice şi formaţia Académica. După numai un an, Da Costa l-a vândut pe Boas la Chelsea pentru 15 milioane de euro! În această vară a fost instalat Vítor Pereira, de la Santa Clara. Noul "principal" şi-a trecut deja în cont un trofeu: Supercupa Portugaliei!