Evenimentul Zilei > Justitie > Şapte martori citaţi în cazul Tabără
Şapte martori citaţi în cazul Tabără

Şapte martori citaţi în cazul Tabără

Sub coordonarea procurorului, poliţiştii au început audierile în dosarul deschis pe numele vedetei TV.

Investigaţiile în dosarul în care directorul Departamentului Film al TVR, Cristian Tabără, a fost acuzat de o fetiţă de 12 ani că ar fi abuzat-o sexual au început, ieri, cu audierea mamei copilului. Asta, după ce procurorul de la Parchetul Tribunalului Bucureşti desemnat să coordoneze ancheta le-a cerut judiciariştilor Secţiei 9 Poliţie din Capitală să refacă şi să completeze cercetarea în urma căreia, la finele lunii trecute, propuseseră neînceperea urmării penale.

"Este inadmisibil ca un poliţist să facă această propunere fără ca măcar să audieze martorii indicaţi de presupusa victimă şi de mama acesteia, pe motiv că a crezut în declaraţia sinceră a făptuitorului. Într-un asemenea caz, anchetatorii sunt obligaţi să ve rifice toate elementele impuse de Procedura Penală pentru aflarea adevărului", au precizat pentru EVZ surse judiciare.

Profil psihologic pentru Cristian Tabără

Potrivit surselor citate, audierile începute ieri cu mama fetiţei – care şi-a completat declaraţia scrisă dată iniţial poliţiştilor – vor continua cu cei şapte martori indicaţi de aceasta.

"Mama a precizat că vedeta TV ar fi recunoscut în faţa unora dintre aceştia cele reclamate de fetiţă. O parte dintre ei au fost deja citaţi pentru a se prezenta la poliţie. Vor avea însă calitate procesuală doar în cazul în care vor susţine declaraţia mamei. Vor răspunde apoi întrebărilor anchetatorilor tatăl şi bunicii fetei, dar şi o tânără din Oradea, a cărei mărturie ar putea conta în realizarea profilului psihologic al lui Cristian Tabără. La întocmirea profilului – cerut şi de avocatul presupusei victime – va lucra şi un psihiatru din cadrul Institutului Naţional de Medicină Legală", au explicat anchetatorii.

În zilele următoare, va fi audiată din nou fetiţa, în prezenţa mamei, a avocatului ales şi a unui psiholog de la Direcţia pentru Protecţia Copilului. Ulterior, va fi audiat din nou Cristian Tabără, căruia i-a fost trimisă o citaţie pentru a se prezenta, în această săptămână, în faţa judiciariştilor.

La finalul audierilor şi după realizarea profilului psihologic, Cristian Tabără va fi confruntat atât cu fetiţa care l-a reclamat poliţiei, cât şi cu părinţii şi bunicii acesteia şi cu ceilalţi martori în cauză.