Evenimentul Zilei > Actualitate > ŞAPTE lucruri care îţi pot transforma căsnicia armonioasă într-una de coşmar
ŞAPTE lucruri care îţi pot transforma căsnicia armonioasă într-una de coşmar

ŞAPTE lucruri care îţi pot transforma căsnicia armonioasă într-una de coşmar

Indiferent de câtă dragoste şi înţelegere există între doi parteneri, sunt lucruri care scapă de sub control şi care transformă relaţia dintr-una liniştită într-un calvar.

1. Să-ţi judeci partenerul. Să iei la puricat orice face partenerul devine, la un moment dat, un lucru de nesuportat. Nu te juca cu toleranţa lui – s-ar putea să nu-i mai convină dintr-odată să te plângi încontinuu de tot ce face.
2. Problemele emoţionale nerezolvate. Dacă vii într-o căsnicie cu traume emoţionale din trecut, din copilărie sau din fostele relaţii, s-ar putea să nu meargă. Oricât încerci să le ascunzi, ele trebuie rezolvate cu ajutorul unui specialist.
3. Criticile constante. Dacă îţi petreci mai mult căutându-i defecte decât calităţi, e cazul să-ţi dai seama că tu ai o problemă, nu el.
4. Să fii secretoasă. O mare importanţă o dăm, atunci când ne căsătorim, încrederii între parteneri. Dacă alegi să ascunzi anumite lucruri din trecut soţului tău, nu miza pe faptul că nu va afla niciodată. În al doilea rând, să-i ascunzi lucruri legate de bani sau de cariera ta vă poate distruge relaţia.
5. Să devii leneşă. Odată ce intrăm în confortul unei relaţii stabile, pierdem din energia cu care făceam planuri de weekend sau de vacanţă. Dacă el şi-a propus un sfârşit de săptămână la mare, nu-l anunţa vineri că ţi-e cam lene şi ai vrea să stai acasă. O să iasă scandal!
6. Să fii băgăcioasă. Nu încerca să-i controlezi viaţa! Dacă va vrea să împărtăşească cu tine lucruri legate de muncă sau de prieteni, o va face cu siguranţă, însă nu-l teroriza cu întrebări legate de anumite subiecte.
7. Să fii prea ocupată. Se mai întâmplă să stai peste program la serviciu şi să ratezi o ieşire în oraş, dar nu fă din asta un obicei. Ca să-ţi împaci partenerul, propune-i să faceţi ceva împreună în weekend.