Samsung Galaxy, primul pas spre Smart Life

Samsung Galaxy, primul pas spre Smart Life

Compania sud-coreeană Samsung, producătoare de produse electronice şi electrocasnice, a prezentat, în cadrul evenimentului internaţional CTIA Wireless 2010, de la Las Vegas, un nou model de telefon inteligent (smarthphone), Samsung Galaxy S (GT-I9000).

Conform preşedintelui Samsung Electronics Mobile Communications Business, JK Shin, noul telefon va oferi utilizatorului experienţe mai plăcute, palpitante şi compacte.

Menit să concureze cu mai cunoscutele iPhone, Nexus One sau smartphone-urile de la HTC, Galaxy S are o configuraţie demnă de luat în considerare.

El dispune de un procesor cu viteză 1GHz, o camera foto de 5MP (capabilă să înregistreze video la o rezoluţie de 720p), o memorie internă de 8/16 GB, căreia i se alătură suportul pentru card micro SD, platformă A-GPS, conectivitate Wi-Fi şi HSDPA. Ecranul este un Super AMOLED de 4 inci care oferă, în opinia specialiştilor, o calitate inegalabilă în acest moment, cu reflecis redusă şi unghiuri ample, dar şi un touch-screen eficient.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru a utiliza la maximum caracteristicile tehnice, alături de sistemul de operare Android folosit, dezvoltatorii au implementat diferite aplicaţii menite să uşureze efortul clienţilor, pe principiul Smart Life (integrarea activităţilor zilnice într-un mod inteligent şi sofisticat):

  • All Share - conectivitate între dispozitive prin intermediul tehnologiei DLNA
  • Daily Briefing - acces instant la informaţiile legate de vreme, ştiri, afaceri şi la agendă
  • Home Cradle - utilizarea dispozitivului drept ramă de imagini digitale, ceas, calendar şi player multimedia
  • Smart Alarm - Alarma se activează cu un sunet natural şi cu aprinderea automată a display-ului.
  • Social Hub - asigură conectivitate permanentă la reţelele sociale şi acces facil la căsuţa de email.
  • Swype - capacitatea de a include text pe display, uşor şi rapid.
  • ThinkFree - aplicaţii pentru a vizualiza şi edita documentele Microsoft Office 2007.
  • Write and go - notează mai întâi o idee şi apoi alege un format dintre SMS/MMS, email, calendar sau memento.

Momentan nu se cunoaşte preţul, nici data lansării, oficialii Samsung dând asigurări că acesta va fi disponibil în curând în Europa, America de Nord, America Latină, Australia şi Asia. Sursa: gizmodo.com