Chiar dacă vorbim despre Germania, condițiile de muncă pentru sezonieri pot fi un adevărat calvar. Sunt tot mai multe cazuri în care muncitorii sezonieri s-au plâns din cauza condițiilor precare de muncă și de cazare, care au favorizat apariția unui focar de Covid-19 în apropiere de Dortmund.

Este cazul unui abator din această zonă, în care circa 1.300 de lucrători s-au infectat cu noul coronavirus, dintre care jumătate sunt români.

Libertatea a reușit să discute pe acestă temă cu Ion Țiriac, bunul prieten al magnatului Clemes Tönnies, proprietarul imensului abator în care s-a instalat focarul de Covid-19.

Țiriac: Libertatea a scris că sunt prieten cu Clemens Tönnies. Așa e. Dar eu pentru omul ăsta bag mâna în foc! Știu că Libertatea e un ziar așa, mai de vedete.

Libertatea: Dacă e ziar de vedete de ce s-a deranjat Clemens Tönnies?

Țiriac: Uitați, eu am statele de plată, fără nume și date, bineînțeles, ale mai multor muncitori români de acolo. Neamțul îi respectă pe oamenii săi, eu rar am văzut un om atât de serios.

Libertatea: Dar, așa cum spuneți, vă e prieten de multă vreme, puteți fi subiectiv.

Țiriac: Înțeleg, însă să vedem realitatea pe care nu o pot influența eu. E corect ca publicul să știe niște lucruri. Știți că eu nu apar în presă cu declarații, nici nu mă interesează declarațiile mele, însă aș vrea să auzim faptele așa cum sunt, că, la greu, toată lumea se pornește pe cei care au probleme, cum i se întâmplă neamțului ăstuia acum.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE