Salarii de 2.000 de euro pe lună. Sunt sute de locuri disponibile

Salarii de 2.000 de euro pe lună. Sunt sute de locuri disponibile Sursa foto: Arhiva EVZ

Angajații care au numite poziții importante în companii câștigă salarii destul de mari. Pentru un astfel de post, angajatorii sunt dispuși să ofere între 1.800 și 2.500 de euro, iar munca se poate face și de acasă. În România, sunt vacante 329 astfel de posturi.

Un angajat pe poziţia de marketing manager are un salariu lunar mediu cuprins între 1.800 și 2.500 de euro. Fișa postului diferă în funcție de mărimea companiei în care lucrează, însă, în general, el are sarcina de a dezvolta și implementa strategii de marketing pentru a promova produsele sau serviciile companiei, a atrage clienți noi și a menține loialitatea clienților existenți.

Pentru a ocupa o astfel de poziție într-o companie mare trebuie să ai o viziune strategică și să fii capabil să te reorientezi, în funcție de piața actuală. De asemenea, candidatul trebuie să aibă cunoștințe despre principii de marketing, segmentarea publicului dar și tehnici de vânzare.

„Responsabilităţile unui marketing manager variază în funcţie de dimensiunea şi industria companiei, dar, în general, el are sarcina de a dezvolta şi implementa strategii de marketing pentru a promova produsele sau serviciile companiei, a atrage clienţi noi şi a menţine loialitatea clienţilor existenţi. Un marketing manager trebuie să fie orientat către rezultate şi să aibă o viziune strategică, astfel încât să fie capabil să adapteze şi să inoveze strategiile de marketing pentru a obţine performanţe optime ale departamentului de marketing şi ale companiei în ansamblu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Candidatul ideal trebuie să aibă o înţelegere solidă a principiilor de marketing, inclusiv cercetarea de piaţă, segmentarea publicului, branding, promovarea produselor şi tehnici de vânzare. Totodată, pentru rol mai sunt necesare abilităţi de leadership, abilităţile analitice, o bună cunoaştere a mediului digital şi multă creativitate. Oferta salarială pentru un astfel de rol variază între 1.800 şi 2.500 de euro lunar”, afirmă Ana Vişian, marketing manager, BestJobs, potrivit Ziarul Financiar.

Beneficiile unui marketing manager

Persoanele care reușesc să ocupe un astfel de post nu se bucură doar de un salariu extrem de motivant, care de cele mai multe ori este de peste 2.000 de euro, ci și de alte beneficii. Printre cele mai des întâlnite sunt beneficii extrasalariale şi bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: tichete de masă, abonament clinici medicale private, posibilitatea de a lucra remote şi acces la cursuri şi traininguri.

Pe platforma BestJobs, sunt 329 de posturi vacante pentru poziţia de marketing manager, din totalul de 35.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe locuri de muncă pentru această poziţie sunt în Braşov, Bucureşti şi în regim de muncă remote.