Saakaşvili: "Georgia are nevoie de un nou plan Marshall"

Saakaşvili: "Georgia are nevoie de un nou plan Marshall"

Preşedintele georgian Mikhail Saakaşvili a declarat că ţara sa are nevoie de un sprijin solid pentru relansarea economiei, informează AFP.

"Avem nevoie de un nou plan Marshall pentru Georgia, pentru ca economia noastră să îşi revină", a declarat liderul de la Tbilisi într-un interviu acordat postului german de radio Deutschlandfunk.

Saakaşvili a făcut apel la Uniunea Europeană şi la Statele Unite ale Americii să sprijine "poporul georgian" şi să îşi sfătuiască investitorii să nu desconsidere Georgia din cauza situaţiei actuale.

Mai mult, Saakaşvili a solicitat celor două puteri mondiale să protejeze Georgia "împotriva altor agresiuni ruseşti" prin trimiterea de forţe internaţionale de pace. Saakaşvili a ţinut să reamintească faptul că este pentru prima dată după cel de-al doilea război mondial când un stat "anexează o parte din teritoriul unui stat vecin".

Ne puteți urmări și pe Google News

Planul Marshall, lansat în iunie 1947, a fost un program de asistenţă economică destinat aliaţilor europeni au SUA. Moscova a condamnat imediat planul, catalogându-l drept "imperialism economic american".