Saab, cumpărat de Koenigsegg

Saab, cumpărat de Koenigsegg

Producătorul suedez de automobile exotice Koenigsegg a ajuns la un acord cu General Motors pentru achiziţionarea firmei Saab.

General Motors va vinde Saab unui grup de investitori condus de producătorul suedez de automobile exotice Koenigsegg, informează Reuters.

Gigantul american aflat în plin proces de restructurare, după declararea falimentului, a anunţat astăzi că a ajuns la un acord cu viitorul proprietar şi că parafarea tranzacţiei va avea loc în trimestrul al treilea al acestui an.

Înţelegerea prevede deschiderea unei linii de finanţare destinată activităţii Saab, în valoare de 432 de milioane de euro, oferită de Banca Europeană de Investiţii şi garantată de guvernul suedez

Ne puteți urmări și pe Google News

Termenii financiari ai tranzacţiei nu au fost făcuţi publici.

Preluarea Saab de Koenigsegg poate fi lejer considerată drept una dintre cele mai neaşteptate mişcări din întreaga istorie a industriei auto.

Koenigsegg a luat fiinţă în 1994. Casa suedeză dezvoltă unele dintre cele mai rapide şi scumpe automobile ale momentului. În fiecare an, circa 20 de maşini de mare performanţă, cu un preţ aproximativ un milion de euro bucata, ies pe porţile firmei care are 45 de angajaţi.

Saab, care, potrivit site-ului propriu, a comercializat 93.000 de maşini anul trecut, are o istorie şi o notorietate mult mai bogate. Înfiinţată în 1947, divizia constructoare de maşini are astăzi pe statele de plată 3.400 de angajaţi.