Potrivit datelor guvernului de la Washington, cea mai mare parte a oamenilor saraci este formata din minori.

Procentul celor care traiesc in saracie a ajuns in 2006 la 12,3%, in scadere fata de 12,6%, rata inregistrata in 2005. Dintre acestia, mai bine de 35% sunt copii. 

Venitul mediu al americanilor, acum de 48.200 de dolari/an, a crescut pentru al doilea an consecutiv, chiar daca SUA au intrat intr-o perioada de incetinire a dezvoltarii economice. Presedintele George W. Bush, citat de  Reuters, pune cresterea venitului mediu pe seama taxelor reduse care au accelerat cresterea economica.

„Cand mentinem taxele la un nivel redus si economia deschisa – conditii care dau posibilitatea mediului de afaceri sa creeze noi locuri de munca – toti americanii au de castigat”, a declarat presedintele SUA.

Potrivit raportului prezentat de institutiile americane, aproximativ 36,5 milioane dintre americani traiesc sub limita saraciei, avand un venit mediu de 10.000 dolari/persoana sau 20.000 de dolari pentru o familie de patru persoane.

Dupa doi ani de cresteri, nivelul venitului pe gospodarie ramane mai scazut decat cel din 1999, iar procentul saracilor este mai mare decat cel inregistrat in 2000.

Situatia nu este pozitiva nici in cazul asigurarilor de sanatate. Numarul americanilor fara asigurare a ajuns in 2006 la 47 de milioane, de la 44,8 milioane in 2005.