S-au ales candidaţii pentru Cupa Monidală din 2018

S-au ales candidaţii pentru Cupa Monidală din 2018

Statele Unite ale Americii, Egiptul şi Coreea de Sud s-au înscris oficial în cursa pentru găzduirea Cupei Mondiale de fotbal din 2018.

FIFA a primit scrisorile oficiale din partea federaţiilor de fotbal din cele trei ţări cu doar câteva ore înainte de atingerea termenului limită, care va avea loc astăzi, la ora 14.00.

Federaţia de Fotbal a Statelor Unite şi-a exprimat interesul şi pentru organizarea ediţiei Cupei Mondiale din 2022.

  • Egiptul este singura ţară africană care doreşte să organizeze competiţia. Coreea de Sud se alătură colegilor de organizare a Cupei Mondiale din 2002, Japonia, Australiei, Indoneziei şi Qatarului pe lista ţărilor interesate de găzduirea turneului din regiunea Asia-Pacific.
  • Anglia, Rusia, Mexic şi candidaturile mixte Olanda-Belgia şi Spania-Portugalia sunt de asemenea înscrise în cursă, deşi, în cazul celor din urmă, şansele par destul de reduse, după ce preşedintele FIFA, Sepp Blatter, a anunţat că preferă organizarea competiţiei de către o singură naţiune.

FIFA va decide ţările gazdă ale ediţiilor Cupei Mondiale din 2018 şi 2022 în luna decembrie a anului viitor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ediţia din 2010 a Cupei Mondiale va fi găzduită în Africa de Sud, în timp ce turneul final din 2014 va fi organizat în Brazilia.