S-a spart petrecerea!

S-a spart petrecerea!

Recenta arestare a miliardarului Mihail Prohorov i-a determinat pe rusi sa-si faca valizele si sa paraseasca statiunea franceza Courchevel.

Localnicii din statiunea de schi Courchevel 1850, din Franta, sunt suparati foc pe politia locala, care l-a arestat recent pe magnatul rus Mihail Prohorov, releva publicatia "The Times". De la oamenii de rand pana la patronii de magazine sau hoteluri, toti sunt de-a dreptul furiosi pe fortele de ordine, care l-au luat pe sus pe miliardar, suspectat de implicare intr-o retea de prostitutie de lux.

Desi Prohorov a fost eliberat dupa numai patru zile, fara sa i se aduca vreo acuzatie, acesta a plecat din statiune, hotarat sa nu mai calce vreodata prin zona.

Odata cu el au disparut si acolitii lui, dar si alti multimilionari rusi care-si petreceau vacantele la Courchevel, cheltuind sume exorbitante. Locuitorii statiunii sunt convinsi ca in momentul in care magnatii au plecat s-a dus si norocul lor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sampanie cu praf de aur

Toata crema noilor imbogatiti ai Rusiei isi facuse un obicei din a veni la Courchevel in vacanta de Craciun cel putin doua saptamani. "In ianuarie, puteai sa juri ca este o statiune ruseasca. Sunt oameni generosi. Le place la nebunie sa petreaca si sa cheltuiasca banii", povesteste cu regret Florence Julian, bijutier local.

"Pentru noi, Prohorov era Mos Craciun. Ne pare tare rau ca a plecat. In cinci minute, s-a ruinat totul. Rusii au plecat si ne temem ca nu se vor intoarce", a adaugat aceasta.

In ultimii trei ani, la Courchevel s-au deschis patru noi hoteluri de lux, iar oferta de vinuri de calitate de la restaurante s-a imbunatatit simtitor, ajungandu-se la rafinamente precum sampanie cu praf de aur.

Pentru a le  satisface capriciile rusilor, hotelul Cheval Blanc organizeaza anual "Cupa milionarilor" la schi. Trofeul este si el pe placul excentricilor, fiind decorat cu fragmente de meteorit. In plus, la linia de sosire acestia sunt asteptati cu caviar.

Petrecerile de iarna date de milionarii Rusiei au fost catalogate drept incredibile. Jocurile de artificii erau la superlativ, peste tot erau fete tinere si frumoase care dansau pentru a intretine atmosfera, iar chelnerii abia pridideau sa aduca toate comenzile de votca rece sau de sampanie.

Localnicii nu pot sa inteleaga cu niciun chip atitudinea politistilor care au intrat peste Prohorov fiind inarmati si acompaniati de caini. Fortele de ordine l-au luat direct din pat si l-au dus intr-o celula mica, unde nu a primit de mancare decat biscuiti si linte.

Avere din nichel

Cel mai ravnit burlac din Rusia

Mihail Prohorov, in varsta de 41 de ani, este plasat de revista "Forbes" pe locul 89 din topul celor mai instariti oameni de afaceri din lume. Averea sa, facuta in special din exploatarea metalelor, ajunge la 6,4 miliarde de dolari.

Din 2001, el este presedintele consiliului de administratie a conglomeratului "Noris Nickel", cea mai importanta proprietate a sa. Necasatorit si fara copii, el a fost adesea citat de revistele de scandal din cauza petrecerilor date pe Riviera Franceza.