S-a rupt "Autobuzul din Carpaţi"

S-a rupt "Autobuzul din Carpaţi"

Ovidiu Toniţa, flankerul echipei naţionale a României, şi-a rupt o coastă şi a devenit indisponibil pentru mai multe zile. Toniţa e om de bază în naţionala de rugby a României, care luna viitoare va participa la Cupa Mondială din Noua Zeelandă.

Lovitură grea pentru naţionala de rugby a României, cu exact o săptămână înaintea plecării spre Noua Zeelandă, acolo unde "stejarii" vor participa la Cupa Mondială.

Ovidiu Toniţa, 31 de ani, are o coastă ruptă după o accidentare suferită în meciul cu Ucraina, de sâmbătă de la Lvov, câştigat de România cu 41-16.

Jucătorul echipei USA Perpignan, poreclit de francezi "Autobuzul din carpaţi", a făcut ieri o radiografie, în urma căreia medicii au descoperit coasta ruptă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sâmbătă, în primele secunde al meciului, imediat după lovitura de începere a meciului Ucraina - România, Ovidiu Toniţa a fost lovit în plin, în partea dreaptă de un adversar. Uriaşul de aproape 2 metri şi 101 kilograme a căzut ca secerat.

"În viaţa mea n-am simţit aşa o durere. E ficatul. O să îmi trebuiască mai multe zile", ne-a declarat după meci Ovidiu Toniţa. Pentru că durerea se accentua, luni seară jucătorul a fost dus la spital, unde i s-a descoperit adevărata problemă.

Romeo Gontineac, antrenorul naţionalei României e optimist: "Va lua o pauză, dar va fi apt pentru meciul cu Scoţia din 10 septembrie (n.r. - primul la Cupa Mondială pentru "stejari"). Astăzi, Romeo Gontineac a anunţat lotul cu care va face deplasarea în Noua Zeelandă. Căpitan al echipei va fi Marius Tincu, revenit după o accidentare.