Noul club Ripensia Timişoara este organizat după modelul marilor cluburi din Europa, gen Real Madrid sau FC Barcelona, informează digi24.ro.

Deocamdată există doar 50 de membri care cotizează anual 120 de lei. Radu Suciu, fostul portar al echipei Poli Timişoara din anii 80, va fi managerul clubului.

"Ripensia nu se vrea o alternativă la Politehnica 1 sau Politehnica, ci o entitate distinctă.

O să ne fie greu să încropim o echipă, pentru că am adunat şi noi jucători de pe unde am putut. Avem studenţi care sunt la zi şi lucrează tocmai ca să se poată întreţine la facultate", a zis managerul Radu Suciu pentru digi24.ro.

Fostă glorie a Ripensiei, Ioan Vulcănescu a fost prezent şi el la primii paşi făcuţi de către noua Ripensia.
Vulcănescu a ieşit campion cu juniorii Ripensiei şi a apucat să se antreneze cu fotbaliştii care au scris istorie la Timişoara, Ştefan Dobay, Rudolf Kotormany sau Vasile Deheleanu.

În perioada interbelică, Ripensia Timişoara a devenit de patru ori campioană a României, în anii 1932, 1934, 1935 şi 1938.

În 1938, bănăţenii au participat în Cupa Europei Centrale, unde au eliminat-o pe AC Milan. A fost eliminată ulterior de Ferencvaros.

Ultima apariţie a Ripensiei în prima divizie a fost în ediţia 1940/1941. După ce campionatul s-a reluat o dată cu sfârşitul războiului, echipa a activat în diviziile inferioare şi, fără niciun sprijin financiar, diapare în 1948, când fuzionează cu Electrica Timişoara.