Cadrul didactic va fi cercetat disciplinar de Inspectoratul Școlar al Municipiului București și monitorizat în, conform Realitatea TV.

Măsura vine în contextul în care ministrul Educației, Adrian Curaj, a dispus un control în urmă cu două săptămâni la Colegiul Tudor Vianu.

Luni, rezultatele controlului demarat la Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu au arătat că incidentul petrecut între profesor și elevi ar fi fost o glumă.

”Ca urmare a informaţiilor apărute în presă, referitoare la încălcarea normelor privind deontologia profesională de către un cadru didactic de la Colegiul Naţional de Informatică “Tudor Vianu”, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a realizat o activitate de control care a constatat următoarele aspecte:

• Domnul profesor care face obiectul sesizării este un cadru didactic apreciat de către elevi, părinţi şi conducerea unităţii de învăţământ pentru rezultatele deosebite obţinute de elevi la examenul naţional de bacalaureat, olimpiadele şi concursurile internaţionale.

• Din declaraţiile elevilor rezultă că incidentul petrecut la clasă a fost o glumă a profesorului, înţeleasă ca atare de elevi, care nu s-au simţit umiliţi. Părinţii elevului participant la incident nu au depus o reclamaţie referitoare la acest incident.

• Domnul profesor nu a respectat graficul susţinerii lucrărilor semestriale, grafic aprobat de conducerea unităţii de învăţământ.

Echipa de control a întocmit un raport care a fost trimis conducerii unităţii de învăţământ în vederea analizării sub toate aspectele, privind deontologia profesională a cadrului didactic pentru a lua măsurile legale ce se impun”, se arăta într-un comunicat de presă.

Situaţia a fost generată după ce în presă a apărut informația potrivit căreia profesorul de matematică, Severius Moldoveanu, ar fi obligat un elev de clasa a X-a să se târască în genunchi până la catedră pentru a-i mări cu un punct nota la teză. Elevii au susținut că totul a fost o glumă și au făcut chiar şi o petiţie în sprijinul profesorului.