S-a deschis robinetul la condamnări: Vîntu - un an cu executare

S-a deschis robinetul la condamnări: Vîntu - un an cu executare

El a fost dus în aceeaşi celulă în care a stat şi Ioana Maria Vlas.

Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat joi pe Sorin Ovidiu Vîntu la un an de închisoare cu executare în dosarul în care a fost acuzat că l-a şantajat pe Sebastian Ghiţă. Sentinţa este definitivă.

Celălalt inculpat, Ilie Cezar, a fost condamnat la cinci luni de închisoare cu executare, pentru aceeaşi infracţiune, decizia instanţei fiind, de asemenea, definitivă.

Potrivit acuzării, în martie - aprilie 2011, Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar l-au constrâns, prin ameninţare, pe Sebastian Ghiţă să le dea suma de 150.000 de euro ori să accepte denunţarea unui contract, cu scopul obţinerii injuste, în folosul lor, de beneficii materiale cu consecinţa prejudicierii părţii vătămate. La ultimul termen, procurorii ceruseră cinci ani de închisoare pentru SOV.

Acesta a declarat la Realitatea TV că se va supune deciziei: "Mă vedeţi pe mine luând căruciorul şi fugind peste graniţă?". Vîntu a fost dus la Direcţia Cercetări Penale, în aceeaşi celulă în care a stat şi Ioana Maria Vlas. Fragmente din stenograma acuzatoareVîntu: Să discutăm chiar pe şleau, pe şleau. Nu am nimic de înregistrat.

Ghiţă: Nici eu…

Vîntu: Tocmai că am venit cu o maşină care nu e monitorizată de aştia de la SRI, că nu se ştie că e din parcul meu de maşini..

Ghiţă: Da…

Vîntu: Discutăm acum ca între doi băieţi, un golan bătrân şi unul tânăr. Te-ai bazat pe forţă. Ţi-am arătat că te pişi pe forţa ta la cur, că mă piş pe forţa ta, cu golani şi cu alea că tu totuşi vii dintr-o lume cinstită, ordonată, ai tăi au fost ok…Eu vin, bă, dintr-o mahala ţigănească, vin prin pârnaie, vin prin contrabandă cu d-ăştia. Asta e o lume.. Bă, eu am făcut eforturi disperate să nu mă dau în fapt de unde vin şi cine sunt. Prietenul tău Măgureanu îţi poate confirma că mi-a dat ok-ul că să împuşc rakeţii de pe teritoriul României.

Ghiţă: Nu-l cunosc

Vîntu:…Şi că am împuşcat sute, nu zeci, sute. Şi când spun împuşcat mă refer la propriu. Eu vorbesc clar, nu mi-e teamă că ai ceva pe tine. Mă doare în p..ă. Acum discutăm doar între noi. Deci pe chestii de forţă şi cu ţigani, prietene, am condus… Bă, ascultă-mă cu atenţie, că să ştii şi tu: toată reţeaua de bulibaşi din România a lucrat pentru mine. Toată. Pe timpul certificatelor de proprietate. Lucrau pentru mine. Riscau 25 de ani sau glonţul. Furau din fabrici: macarale, alea, alea. Şi duceam la italieni. Tu nu ştii despre mine, nimic. Decât legendele făcute de proşti. Ca tine, la modul cel mai serios, am îngropat prin dealurile de prin Moldova.

Ghiţă: E a treia oară..

Vîntu: Iniţial am vrut să te …(neinteligibil)

Ghiţă: Să mă îngropaţi?

Vîntu: Să dau o lecţie tuturor care îndrăznesc să mă..

Ghiţă: Să mă îngropaţi?

Vîntu: Bă, puştiule! La mine aşa ceva nu înseamnă că e politică interzisă. La mine face parte din arsenalul de lucru când sunt supărat sau când am un interes mare de apărat. Eu nu glumesc cu astea. M-am gândit după aceea că ai venit cu inima deschisă. Fii atent aici. Ţi-au  şuierat gloanţele pe la urechi. Mă refer la propriu. Când ai vorbit de moarte ţi-am spus să nu vorbeşti de ce nu ştii. Deci bătrâne, la propriu m-am gândit!

Ghiţă: Eu nu!

Vîntu: Da' tu ai venit cu inima deschisă.

Citiţi şi:
  • Sebastian Ghiţă: "La Realitatea, peste eticheta Vîntu lipim alta"
  • Vîntu către Sebastian Ghiţă: "Am împuşcat sute de rakeţi, nu zeci, sute. Mă refer la propriu"
  • Obrăznicia lui Vîntu în faţa magistraţilor
  • Stenograme cu boşii Realitatea TV. VEZI ce conţin
  • DIVORŢUL ANULUI 2011 ÎN TV: Atuurile lui Ghiţă şi Vîntu
  • Adevărul din spatele războiului Sebastian Ghiţă-Sorin Ovidiu Vîntu
  • Ghiţă: Vîntu m-a ameninţat cu moartea. SOV: Sebastian Ghiţă nu mai este managerul Realitatea TV

Ne puteți urmări și pe Google News