S-a dat drept viceprimar și șofer de medic pentru a încasa bani

S-a dat drept viceprimar și șofer de medic pentru a încasa bani

Un bărbat din judeţul Olt este cercetat de poliţişti, fiind acuzat că, pretinzând că este şoferul unui medic din Craiova, a cerut şi a primit bani de la patronii mai multor societăţi şi clinici medicale, în numele doctorului Sergiu Cazacu.

Reprezentanţii unui magazin din centrul Craiovei au sesizat poliţia după ce bărbatul a cerut suma de 300 de lei pentru a achita o presupusă datorie la Casa de Asigurări de Sănătate. Iniţial a spus că este pacientul doctorului Cazacu, ca mai apoi să spună că este de fapt şoferul acestuia. Bărbatul in varsta de 27 de ani care a cerut banii s-a prezentat drept Vasile Valentin Cioponea, domiciliat în localitatea Piatra-Olt.

Poliţiştii au stabilit ulterior că bărbatul nu este la prima abatere. In urma cu cativa ani, acesta s-a dat drept  viceprimarul Craiovei, Gheorghe Nedelescu, si  a cerut bani de la patronii mai multor societăţi comerciale cărora le-a spus că ajută un tânăr sărac şi bolnav ce urma să se interneze în spital. Bărbatul contacta telefonic conducerile anumitor societăţi comerciale din municipiul Craiova, solicitând ajutor în bani pentru un tânăr care ar fi sărac şi bolnav şi ar urma să se interneze în spital. Bărbatul pretindea că este viceprimarul Craiovei, iar ulterior mergea la sediul firmelor, spunând că a fost trimis de Gheorghe Nedelescu, şi primea diverse sume de bani, pentru unele dintre acestea încheindu-se contracte de sponsorizare. Polițiștii nu au reușit să-l prindă pe tânăr nici atunci, nici acum. El a fugit înainte ca poliţiştii craioveni să ajungă la faţa locului. Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj au precizat că efectuează cercetari în acest caz pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune.

Ne puteți urmări și pe Google News