Federatia Italiana de Forbal (FIGC) a decis amanarea tuturor partidelor din acest weekend in urma incidentelor care au avut loc aseara la meciul Catania-Palermo, soldate cu moartea unui politist si ranirea a altor 71 .

De asemenea, Comisarul extraordinar al FIGC, Luca Pancalli, a hotorat, dupa consultari cu Federatia, sa anuleze si  actiunile echipelor nationale italiene de la mijlocul saptamanii viitoare.

Astfel, partidele amicale Italia-Romania, de la Siena, si Italia-Belgia ,de la Chieti, nu vor mai avea loc.

Meciul Catania-Palermo s-a terminat 1-2, dupa o intrerupere de 30 dupa ce suporterii au aruncat cu fumigene in teren si fortele de ordine au fost nevoite sa intervina cu gaze lacrimogene.

Politia a arestat 15 persoane, dintre care sapte sunt minori. Insa, potrivit reprezentantilor politiei italiene, acestia nu au fost implicati in moartea inspectorului Filippo Raciti.

Potrivit medicilor, acesta a decedat in urma unui stop cardio-respirator.

Unul dintre politistii raniti a spus ca fortele de ordine au fost victileme unei ambuscade, in timp ce  ii escortau pe sustinatorii echipei Palermo la stadion.

"Nu se poate sa mori doar pentru ca un suporter incearca sa isi impuna convingerile folosind violenta.Escartam un grup de suporteri  ai echipei Palermo, cand deodata am fost atacati de fani ai Catatanei. A fost o abuscada organizata", e explicat politistul care a lesinat in timpul incidentului si s-a trezit in ambulanta.

Mircea Sandu:  "Incercam sa-i convingem sa vina sa joace in Romania"

Decizia Federatiei Italiene i-a determinat pe sefii fotbalului romanesc sa se reuneasca de urgenta in aceasta dimineata la Casa Fotbalului.

Presedintele FRF, Mircea Sandu, le-a propus italienilor ca meciul sa se joace la Bucuresti.

"Am facut o celula de criza aici cu toata lumea. Suntem in dialog cu italienii, se reunesc la Roma acuma. Asteptam sa vedem, in orice caz in Italia nu se va juca, incercam sa-i convingem sa vina sa joace in Romania", a declarat Mircea Sandu.

Daca italienii vor refuza sa vina la Bucuresti, atunci aproape sigur actiunea echipei nationale de miercuri 7 februarie, va cadea.

"Nu cred sa gasim pe cineva, din programul FIFA cam toate federatiile si-au aranjat meciurile. Cand totul va fi clar de la italieni, atunci vom comunica", a mai spus presedintele FRF.