"Am efectuat deja teste pentru prototipul exoscheletului activ, care îmbunătățește abilitățile fizice ale soldaților, de exemplu persoana care a efectuat testul a fost capabilă să tragă cu mitraliera doar cu o singură mână și să  atingă ținta foarte precis", a declarat Faustov.

În viitorul apropiat, exoscheletul activ va permite soldaților să transporte mai mult armament și alte echipamente militare, să se deplaseze mai repede și să realizeze mai eficient obiectivele de luptă, a declarat șeful proiectului.

Absența unei baterii destul de puternice rămâne o problemă majoră în crearea exoscheletului, dar la acest lucru se lucrează intensiv și dezvoltarea detaliilor finale este deja în desfășurare, a adăugat acesta.

În prezent, a doua generație a echipamentului de luptă Ratnik care este furnizat armatei ruse utilizează un exoschelet mecanic pasiv, fără motoare electrice.

Deși nu stimulează abilitățile fizice ale soldaților, el ușurează viața acestora  atunci când transportă obiecte grele.

Aceasta înseamnă că greutatea este distribuită egal între elementele structurale ale costumului, de la suportul pentru spate și umeri care ajută la susținerea unui rucsac de 50 de kg. prin intermediul unui dispozitiv de fixare a taliei, la  componentele exoscheletului care susțin picioarelor, până la talpa de sprijin a  încălțămintei.