Evenimentul Zilei > International > Avertismentul care SPERIE LUMEA: Rusia se pregătește de Al Treilea Război Mondial
Avertismentul care SPERIE LUMEA: Rusia se pregătește de Al Treilea Război Mondial

Avertismentul care SPERIE LUMEA: Rusia se pregătește de Al Treilea Război Mondial

Rusia se pregătește, probabil mai mult decât alte state, pentru un Al Treilea Război Mondial, avertizează publicația online List25.com, citată de B1.ro.

Astfel, Rusia și-a mărit numărul de tancuri, vehicule blindate și avioane de vânătoare, acțiune cu care s-a lăudat în urma defilărilor de la Kremlin.

Totodată, Rusia a avut cea mai mare prezență de trupe în regiunea arctică, de la destrămarea Uniunii Sovietice, în timp ce în Marea Neagră a trimis mai multe nave de război pentru a descuraja prezența trupelor americane în zonă. 

Anul trecut, Moscova a desfășurat o campanie prin care îndemna rușii care locuiesc în strănătate să-și trimită copiii la studii în Rusia, pentru a nu fi educați de „inamici”, mai arată aceeași sursă.

Tot în 2016, Rusia a instalat mai multe rachete intercontinentale cu focoase în enclava Kaliningrad, situată între Polonia și Lituania.

Nu în ultimul rând, sursa citată mai notează că Rusia a desfășurat în ultimii ani exerciții prin care elevii ruși sunt instruiți să folosească măști de gaze, iar televiziunile de stat din țară difuzează anunțuri pentru cetățeni prin care îi informează despre cele mai apropiate adăposturi antiaeriene.