Rugi la Fecioara din Fatima

Rugi la Fecioara din Fatima

Sute de credinciosi au stat la coada ieri in fata Bisericii Italiene din Capitala pentru a vedea si atinge statuia Fecioarei din Fatima.

Oamenii au asteptat ore intregi pentru a vedea reprezentarea Fecioarei, adusa vineri in Romania. Credinciosii spuneau ca statuia este facatoare de minuni si ca au venit sa se roage pentru binele familiei si pentru sanatate.

Bucurestenii se vor putea ruga la Fecioara din Fatima pana maine, la Catedrala Sfantul Iosif si la Biserica Sfanta Elena. Statuia pelerina va fi expusa apoi la Ploiesti (13 iunie), Craiova (14 iunie) si Pitesti (15 iunie).

Sculptata in 1947, dupa descrierea facuta de una dintre cele trei fetite care au vazut-o pe Fecioara Maria in 1917, la Fatima, Portugalia, statuia este considerata salvatoarea Papei Ioan Paul al II-lea, dupa incercarea de asasinat din 1981. Papa a pus glontul extras din el in coroana statuii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Suveranul Pontif i-a beatificat mai tarziu pe doi dintre cei trei copii carora le-a aparut Fecioara Maria la Fatima. Vaticanul a dezvaluit faptul ca al treilea copil, o fetita care a ajuns intre timp calugarita, Lucia Dos Santos, a povestit cum Fecioara Maria a prezis tentativa de asasinare a Pontifului.