Evenimentul Zilei > Actualitate > Roweb continua extinderea in Craiova
Roweb continua extinderea in Craiova

Roweb continua extinderea in Craiova

Mai mult de 30% din veniturile obținute în 2018 provin din proiecte semnate cu clienți noi din diverse industrii, cum ar fi Financiar & Taxe, Recrutare, Marketing online, e-Commerce.

Compania piteșteană Roweb dezvoltă aplicații web, mobile și enterprise, pentru clienți preponderant internaționali, portofoliul lor numărând peste 1000 de proiecte dezvoltate pentru companii din peste 30 de țări. In ultimul an, echipa lor a crescut cu 30% și în prezent numara 120 de angajati in total, in sediile din București, Pitești si Craiova.

Mai mult de 30% din veniturile obținute în 2018 provin din proiecte semnate cu clienți noi din diverse industrii, cum ar fi Financiar & Taxe, Recrutare, Marketing online, e-Commerce. Aproximativ 10% din clienții companiei sunt din România, iar 90% sunt clienți international, de la start-up-uri, până la companii cu o vechime îndelungată pe piață.

În prezent, Roweb își îndreaptă atenția către proiecte complexe care să beneficieze de competențe de software destul de greu de găsit pe piață, incluzand in portofoliul lor de tehnologii React.js, React Native, Perl, Java, Umbraco si oferind valoare si prin echipele dedicate si departamentul de QA.  

De ce Craiova?

Craiova reprezintă un puternic centru universitar și un pool de resurse foarte valoros, aproape de sediul central al firmei, Pitești, și familiar celor de la Roweb, deoarece CEO-ul Viorel Costea a absolvit Facultatea de Informatică din cadrul Universității din Craiova.

Acum 2 ani, sediul Roweb Craiova era infiintat printr-o echipa de 4, iar in prezent numare 17 specialisti. Pana la finalul anului 2019 isi propun sa ajunga la 25 de angajati si pe termen mai lung, la aproximativ 50 de oameni pentru echipa craioveană.

“Biroul se află într-o locație foarte atractivă”, a precizat Viorel Costea, “în centrul vechi al orașului, și avem în plan să extindem spațiul de lucru. Am început cu un etaj, acum am urcat și la etajul de deasupra și pe măsură ce va crește echipa, avem în vedere să închiriem toată clădirea în viitor.” 

Competente tehnice

Programatorii din Craiova lucrează în strânsă colaborare cu colegii lor de la Roweb Pitești și Roweb București, la proiecte axate pe PHP și JavaScript, end-to-end; PHP și Node.js în backend, și JavaScript (in special React.js) în frontend.

“Am început să dezvoltăm și aici un departament pentru .NET, și vrem să deschidem și un departament de aplicații mobile, în viitor”, a precizat Florin Obogeanu, directorul Roweb Craiova. “În viitorul apropiat recrutăm pentru Craiova programatori de PHP și JavaScript, cu experiență medie până la seniori, deoarece deja am recrutat câțiva juniori în urma stagiului de vară din anul acesta”.

Stagiile de vara si parteneriatul cu Universitatea

Urmând tradiția sediului central, Roweb Craiova colaborează îndeaproape cu Universitatea din Craiova, în special cu Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică, organizând stagii de vară în ultimii 2 ani și recrutând tinere talente dintre studenți.

În 2017, 90 de studenți craioveni au aplicat pentru un stagiu de vară la Roweb, din care 24 au fost admiși, iar la finalul stagiului și al unui internship extins, 3 dintre ei au rămas ca angajați full-time permanenți. În 2018 au aplicat 85 de studenți, din care au fost admiși 15 ca stagiari și 4 au fost angajați la finalul programului.

Printr-o cultura organizațională care te provoacă să te dezvolți în permanență și prin folosirea celor mai recente tehnologii in cadrul unor proiecte complexe si interesante, Roweb se evidențiază ca un angajator de top.