Roşiile - conţin o fibră numită oligofructoză, adică un element care este responsabil de topirea grăsimilor, arată numeroase studii. Mai exact, acesta stimulează producţia de colecistochinină (CCK), ingredientul secret care este eliberat de instestine şi care apare pe măsura ce se ivesc grăsimile. Hormonul ajută la creşterea senzaţiei de saţietate prin strângerea valvei din stomac şi intestine. Totodată, în roşii se regăseşte ingredientul numit carnitină, un produs care măreşte capacitatea organismului de a distruge şi elimină rapid grăsimile. Rodiile - sunt şi ele pe lista alimentelor ce se pot folosi în lupta cu grăsimile. Acidul folic este un antioxidant care luptă împotriva grăsimilor în exces şi care se regăşeste din belşug în rodii. Fructul are un conţinut scăzut în calorii, dar conţine o serie de fibre care te ajută să ajungi rapid la senzaţia de saţietate şi care îţi satisfac pofta de dulciuri. Încearcă să consumi câte o jumătate de rodie în fiecare zi, mai ales pe durata unui regim de slăbit.