Evenimentul Zilei > Social > Românii fug de România! Statistică alarmantă: Tinerii sub 35 de ani sunt pe primul loc
Românii fug de România! Statistică alarmantă: Tinerii sub 35 de ani sunt pe primul loc

Românii fug de România! Statistică alarmantă: Tinerii sub 35 de ani sunt pe primul loc

Cunoscuta platformă de recrutare eJobs.ro a înregistrat în prima jumătate a anului trecut peste 6,5 milioane de aplicări, cele mai multe dintre acestea aparținând candidaților din categoria de vârstă 25-35 de ani.

Tinerii cu vârsta între 18 și 24 de ani au aplicat, în aceeași perioadă a anului, într-un număr 450.000. Candidații cu vârste cuprinse între 36 și 45 de ani se află la o distanță sensibilă față de cei din categoriile anterioare de vârstă. Au existat doar 385.000 de aplicări din această categorie de vârstă pentru locurile de muncă din străinătate. Cei mai stabili candidați pe piața muncii s-au dovedit cei care au depășit vârsta de 45 de ani, doar 227.000 de aplicări, în aceeași perioadă a anului trecut.

Bogdan Badea, CEO eJobs România, consideră că „ce ne spune acest top, nu doar dacă luăm în calcul țările în care aplică, ci și categoriile de vârstă cele mai interesate de emigrare, este că încep să-și dorească să plece din țară din ce mai mulți specialiști sau corporatiști. Din păcate, planurile lor nu sunt doar temporare, ci majoritatea își doresc o schimbare completă de viață și de carieră și pleacă în perspectiva unei emigrări definitive.

Conform eJobs, țara care atrage cel mai mult candidații este Germania, cu peste 100.000 de aplicări. Este urmată, la scurtă distanță de de Marea Britanie și de Olanda. Următoarele cele mai căutate destinații sunt Franța, Polonia, Belgia și Spania. Italia iese din top 10 ceea ce reprezintă o schimbare majoră față de acum 10 ani și chiar mai puțin de atât, când era în topul preferințelor candidaților. Arabia Saudită, Canada, Qatar, Cipru, Cehia și Statele Unite ale Americii sunt țările care se află în coada clasamentului.

Profilul candidaților care vor să lucreze în afara României este confirmat și de domeniile care atrag cele mai multe CV-uri. Pe primul loc se află vânzările, urmate de bănci, financiar-contabilitate, alimentație / HoReCa și management. Domenii precum transport, turism / hotel staff, au pair / babysitter / curățenie sau construcții / instalații ies din top 10.