Din punct de vedere al volumului total al cumpărăturilor pe Internet, acesta va depăşi 250 de milioane de euro în 2012, iar tranzacţia medie se va situa în jurul valorii de 50 de euro. Spre comparaţie, în 2011, volumul pieţei de plăţi online cu cardul a fost de circa 200 milioane de euro.

‘În primul semestru al acestui an, românii au efectuat 2,3 milioane de plăţi online cu cardul, cu 45% mai mult comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2011. Din tranzacţiile înregistrate în această perioadă, peste 550.000 (un sfert din piaţă) au avut loc pe site-urile de reduceri. Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul de tranzacţii realizate pe site-urile de reduceri a crescut cu peste 60%’, a declarat Horia Grozea, director Card Payments Netopia mobilPay.

Creşteri importante, peste media pieţei de plăţi online cu cardul, s-au realizat în primul semestru al anului şi în zona de telecom şi divertisment.

Conform oficialului Netopia mobilPay, a existat un utilizator care a cheltuit în şase luni prin intermediul serviciului mobilPay 10.000 euro în şase tranzacţii şi un altul care a cheltuit 1.000 euro, însă în 261 de tranzacţii. De asemenea, au existat, la nivelul platformei, aproape 20 de utilizatori care au cheltuit fiecare, în medie, 5.000 euro, în şase luni.

Serviciul Netopia mobilPay a înregistrat circa 0,85 milioane de tranzacţii în prima jumătate a anului 2012, cu 70% mai multe decât în perioada asemănătoare din 2011, când au fost 0,5 milioane de tranzacţii.

‘Pentru acest an, estimăm să ajungem la două milioane de tranzacţii şi mizăm pe menţinerea poziţiei Netopia mobilPay în acest sector, prin cota de 40% din piaţa de plăţi online cu cardul’, a adăugat directorul Card Payments Netopia mobilPay.