Autorităţile britanice au reţinut numai anul trecut 1.370 de români, faţă de 735 în 2014, numai în zona Thames Valley. De cealaltă parte, poliţiştii din Wiltshire au stabilit o creştere de 82% la acest capitol, în timp ce zone precum West Murcia, Gloucestershire şi Suffolk au raportat de asemenea crelteri semnificative.

În Anglia și Țara Galilor au fost arestați 18.127 români în 2015, o creștere de 4% în comparație cu 2014, 7.895 dintre aceste arestări având loc în Londra.

Printre aceste arestări, opt au fost pentru crimă, trei pentru răpire și una pentru îngrijirea unui copil în stare de ebrietate.

De asemenea, dintre cei 439 de români arestați de poliția britanică a transporturilor, 11 au fost reținuți sub suspiciunea că ar fi comis infracțiuni sexuale în trenuri.

Potrivit datelor unui studiu realizat în urmă cu un an, românii se situează pe primul loc în topul deţinuţilor străini din închisorile britanice, cu precizarea că probabilitatea ca românii să fie reţinuţi pentru diverse infracţiuni este chiar de opt ori mai crescută decât în cazul britanicilor, infoemează Agerpres.