Evenimentul Zilei > Justitie > Românii care au băgat spaima în hoţii din Paris
Românii care au băgat spaima în hoţii din Paris

Românii care au băgat spaima în hoţii din Paris

Un detaşament de poliţişti români specializaţi în combaterea infracţiunilor judiciare şi de crimă organizată, au băgat spaima în hoţii din Paris. Pentru prima oară în ultimii patru ani, au scăzut infracţiunile comise de conaţionalii noştrii. În doar zece zile, oameni legii de pe plaiuri mioritice au, deja, 250 de semnalări raportate care i-a ajutat pe francezi la rezolvarea unor infracţiuni.

Cei 25 de poliţişti români, detaşaţi la cererea autorităţilor franceze pentru perioada sărbătorilor de iarnă, au experienţă în domeniul activităţii poliţieneşti de prevenire şi combatere a criminalităţii şi sunt cunoscători ai limbii franceze. Aceştia au ajuns la Paris "înarmaţi" cu un bagaj de cunoştinţe despre românii care fură sau comit fapte ce intră în sfera crimei organizate.

Mulţumit de randamentul ofiţerilor români, ministrul francez de interne, Claude GUEANT, i-a felicitat în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc la Paris, luni 5 decembrie a.c. Pe lângă cei 25 de poliţişti români aflaţi în misiune de patrulare, au primit laude şi cei opt ofiţeri de legătură români detaşaţi la Prefectura de Poliţie din Paris.
Delicvenţa în rândul românilor a scăzut pentru prima oară în ultimii patru ani
Ministrul Claude GUEANT a lăudat prestaţia poliţiştilor noştri pentru contribuţia la identificarea reţelelor criminale ce activează în regiunea pariziană, menţionând că delicvenţa în rândul cetăţenilor români a scăzut în luna octombrie, pentru prima oară în ultimii patru ani. În final, oficialul francez a precizat că bunele rezultatele obţinute, până în prezent, demonstrează necesitatea continuării colaborării între cele două ministere. 

Misiunea poliţiştilor români are rolul de a consolida buna cooperare poliţienească româno-franceză în domeniul prevenirii şi combaterii criminalităţii şi este desfăşurată  ca urmare  a solicitării părţii franceze.

Ministerul Administraţiei şi Internelor precizează că, în vederea consolidării dispozitivului comun româno-francez ce acţionează la Paris, în perioada sărbătorilor de iarnă, 25 de poliţişti români s-au deplasat, la data de 25 noiembrie a.c., în Franţa unde îşi vor desfăşura activitatea până pe 15 ianuarie 2012.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: