Din data de 16 martie s-au sistat toate activitățile medicale. Nicoleta Bălășel, directorul Stațiunii Balneare, spune că zilnic primește apeluri telefonice de la persoane din toată țara și din străinătate, pentru a afla când pot reveni la tratament. Stațiunea Balneară Nicolina va fi închisă până la noi ordine din partea Guvernului României

Ea se va redeschide cel mai probabil în momentul în care nu va mai apărea pe lista restricțiilor din ordonanțele de Guvern. Ziua redeschiderii, așa cum spune directorul Nicoleta Bălășel, nu poate fi anunțată momentan. Toate stațiunile balneare din țară sunt închise și nu se știe când vor fi redeschise.

„Activitatea Stațiunii Balneare Nicolina este suspendată de pe data de 16 martie, la fel ca toate stațiunile din țară. Redeschiderea stațiunii nu depinde de noi și momentan nu ne putem pronunța în ceea ce privește reluarea activităților. În continuare primim apeluri de la persoane, în medie 5-6 pe zi, care ne întreabă când se vor putea programa la tratament, iar răspunsul nostru nu poate fi concret. Am primit solicitări și din străinătate, dar, din păcate, nu putem onora nicio programare momentan.

Vom putea discuta despre redeschiderea stațiunii abia după ce nu vom mai apărea pe lista restricțiilor ordonanțelor de guvern”, spune Nicoleta Bălășel.

În anii precedenți, pe perioada verii, Stațiunea Balneară Nicolina era ocupată la capacitate maximă, adică 300 persoane în fiecare lună. Pacienții își făceau programare chiar și cu un an înainte pentru a beneficia de tratamentul cu apă sulfuroasă recunoscut în întreaga Europă.

„În anii precedenți, în exact aceeași perioadă, funcționam la capacitate maximă. Din 300 de locuri, 300 erau în permanență ocupate de către persoane venite atât din România, cât și din străinătate. Din păcate, din cauza pandemiei de coronavirus, anul acesta am fost nevoiți să sistăm toate activitățile. Nu ne vom putea recupera fondurile pierdute în această perioadă.

Noi nu am încasat niciodată avans de la persoanele care au beneficiat de serviciile noastre, așa că nu vom fi nevoiți să dăm niciun avans înapoi sau să recalculăm. Recomandăm persoanelor care suferă de afecțiuni ale căror simptome le temperau aici, să consulte medicii de familie”, a adaugat directorul stațiunii, potrivit BZI.

Stațiunea Balneară Nicolina, cunoscută de toată lumea și sub denumirea de Băile Nicolina, este locul unde, anual, ajung mii de oameni pentru tratament cu apă sulfuroasă. La Băile Nicolina se tratează o gamă foarte largă de afecțiuni, în special cele ale aparatului locomotor, reumatism și toate afecțiunile osoase, dermatologice și ginecologice.

Cadrul natural al zonei oferă o importantă varietate de factori balneari, motiv pentru care, în anii precedenți, persoane din întreaga țară și din străinătate își făceau programare cu un an de zile înainte, pentru a fi siguri că vor beneficia de tratamentele oferite de Stațiunea Balneară Nicolina. La renumita stațiune nu se tratează doar persoane în vârstă, ci și persoane tinere și foarte tinere.

Oamenii aleg Băile Nicolina nu doar pentru băile reumatice cu apă minerală sulfuroasă, ci și pentru condițiile de cazare ultramoderne, cu aparatură de ultimă generație. Așa cum arată studiile, cel mai important factor al zonei în care este aplasată Stațiunea Balneară Nicolina este apa minerală hipotonă și hipotermală cu conținut ridicat de iod, sulf și clor. Stațiunea este ridicată într-o zonă în care s-a găsit un zăcământ de ape minerale sulfuroase care au o concentrație ridicată de hidrogen sulfurat, de 331mg/l.