Evenimentul Zilei > Actualitate > România se scufundă sub ape, din cauza ploilor abundente. Unde sunt cele mai mare probleme
România se scufundă sub ape, din cauza ploilor abundente. Unde sunt cele mai mare probleme

România se scufundă sub ape, din cauza ploilor abundente. Unde sunt cele mai mare probleme

Mari probleme create la nivel național din cauza ploilor abundente căzute în ultimele zile, Raed Arafat a vorbit despre intervențiile în cazurile de urgență.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a vorbit despre situația intervențiilor la nivel național după inundațiile ce au fost provocate de ploile din ultimele zile. Arafat a afirmat că toate echipele sunt pregătite, în condițiile în care, în continuare, vor mai apărea astfel de situații.

Raed Arafat, despre problemele create de inundații în ultimele zile

„A fost ședința cu domnul prim-ministru la care au participat și domnul ministru Bode (n.r. – Interne) și domnul ministru Barna (n.r. – Tanczos), ministrul Mediului. Au fost discutate cu toate județele situațiile care sunt, au fost intervenții mai deosebite – aici vorbim de Vrancea. Am avut persoane izolate de peste 12 ore în județul Vrancea, unde au trebuit să intervină colegii de la Salvamont împreună, bineînțeles, cu colegii de la ISU, de la Jandarmerie și unde i-au scos în final, astăzi după-masă, printr-un sistem folosit de Salvamont de a-i scoate deasupra apei.

Nu era posibil un sistem de tiroliene pentru că nu era posibil să se intervină traversând cursul apei, dar nici pe cale aeriană folosind elicopterele. Asta era în județul Bacău. Din păcate, în zona Poiana Sărată, între județul Bacău și județul Covasna, am avut o mașină care participa la un concurs off-road pe care a luat-o apa și o persoană s-a auto-salvat, și o persoană din păcate, a fost dispărută, a fost găsită ulterior și declarată decedată”, a spus Raed Arafat la B1 TV.

„Asta fost efectiv o misiune de salvare care a fost reușită din partea colegilor”

„Au mai fost alte operațiuni de salvare în județul Bacău și în alte zone, dar la acest moment nu avem misiuni critice. Cea mai serioasă situație a fost cea de la Vrancea, care a fost rezolvată, unde, dacă nu reușeam să scoatem oamenii din zonele în care erau izolați și dacă, bineînțeles, cu ploile din această noapte, debitul apelor creștea, puteam să îi pierdem în cursul nopții, așa că asta fost efectiv o misiune de salvare care a fost reușită din partea colegilor”, a mai afirmat Arafat.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: