Evenimentul Zilei > Actualitate > Handbal: România se scufundă
Handbal: România se scufundă

Handbal: România se scufundă

Naţionala feminină tricoloră înfruntă astăzi (ora 18.30, în direct la Dolce Sport şi LIVE TEXT pe www.evz.ro) Croaţia, partidă în care poate spăla ruşinile păţite în faza grupelor.

Prestaţiile şocant de slabe pe care naţionala feminină de handbal a României le are la Campionatul Mondial din Brazilia a distrus mitul selecţionatei care, alături de reprezentativa de gimnastică, ne-a adus constant glorie în sporturile de echipă.
Vineri seară, la Sao Paulo, tricolorele au fost făcute una cu podeaua de franţuzoaice, care s-au impus cu un avans de 19 goluri (39-20).
O formaţie anesteziată, fără ambiţie şi fără chef de joc, dar şi lipsită de idei constructive venite dinspre banca tehnică, a avut o prestaţie de toată jena şi a terminat cu cel mai ruşinos rezultat pentru România la o întrecere de o asemenea amploare.
Este cea mai drastică înfrângere suferită de naţionala feminină la un turneu final de Campionat Mondială (în 2009, în China, a pierdut cu 25-35 în faţa Germaniei, iar în 2007, în Franţa, s-a predat în faţa Rusiei, 20-30).
O stare de deznădejde a cuprins reprezentativa noastră înaintea duelului eliminatoriu, din "optimi", contra Croaţiei, joc programat astă-seară, de la ora 18.30 (în direct la Dolce Sport).
Fără trei elemente de bază (portarul Paula Ungureanu, interul Cristina Neagu şi pivotul Ionela Stanca), România se află în căutarea unei reacţii de orgoliu.
Numai că, în eventualitatea în care tricolorele vor trece de Croaţia, motive prea multe de bucurie nu vor fi, fiindcă în "sferturi" le aşteaptă Norvegia, care porneşte favorită în faţa Olandei.
Croatele au prima şansă
În mod tradiţional, croatele n-ar trebui să ridice pretenţii, dar situaţia specială din tabăra noastră a schimbat raportul de forţe. La Euro 2010, România s-a impus cu 31-22 în faţa Croaţiei, meciul având loc la Herning (Danemarca).
Criza prin care trec elevele lui Radu Voina a schimbat radical situaţia la casele de pariuri. Adversarele au o cotă la victorie de 1,55, egalul este premiat cu de nouă ori suma mizată, iar un succes al româncelor are o cotă de 3,1.
"Nu mai cred în nimic, nu mai cred în calificare, indiferent cine va fi adversarul!”
RADU VOINA, antrenorul naţionalei feminine de handbal a României, pentru cotidianul "Gazeta Sporturilor"

Citiţi şi:

  • Naţionala de handbal a României s-a prăbuşit la Mondiale. Învinse de Brazilia
  • "Braziliencele joacă acasă şi sunt ajutate de arbitri"
  • Gaţu, după dezastrul cu Franţa: "Dacă jucăm aşa, n-avem nicio şansă"
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News