Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Victor Ponta o apără pe Mariana Cîmpeanu din PNL ca pe un penal din PSD
ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Victor Ponta o apără pe Mariana Cîmpeanu din PNL ca pe un penal din PSD

ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Victor Ponta o apără pe Mariana Cîmpeanu din PNL ca pe un penal din PSD

Infinit mai bună decît multe alte ieşiri publice din ultimul timp, Conferinţa de presă ţinută de Traian Băsescu miercuri seara la Cotroceni s-a remarcat prin abordarea precisă a unor chestiuni de mare interes pentru opinia publică în ce priveşte Guvernul USD (îi spun aşa deoarece Victor Ponta conduce un Guvern USL doar cu numele, în realitate fiind vorba de un Guvern PSD şi al sateliţilor săi improvizați, UNPR, PC).

1) Participarea lui Victor Ponta, premierul României, la votul prin care majoritatea USD-istă a făcut scut pentru ca doi Penali PSD să rămînă imuni la Justiţie.
2) Scandalosul caz al Marianei Cîmpeanu, care şi-a binecuvîntat propriul soţ cu o pensie de invaliditate pe vremea cînd era ştabă la Casa de pensii a judeţului Ilfov.
3) Salariile fabulos de nesimţite ale nevestelor, amantelor, nepoatelor, cuscrelor şi ospătăriţelor USD de la ASF, în frunte cu guzganul Radu Ruşanu (scuze pentru rimă, dar şobolanul e prea blînd pentru acest rîtan corupt).
4) Decizia – dînd curs nu atît tembelismului, cît mai ales corupţiei lui Victor Ponta (cu ce l-or fi mituit tovarăşii capitalişti chinezi, cu vreun bideu de alamă?!) – de a atribui comunicaţiile sensibile ale României unei firme a serviciilor secrete ale Chinei comuniste.
Spre deosebire de alte chestiuni puse pe tapet de Conferinţele de presă de la Cotroceni, cele de miercuri seara şi-au avut îndreptăţirea deplină, conferită de dezbaterea lor de către presa independentă.
Cum Traian Băsescu a vorbit de astădată nu în numele interesele sale politicianiste, ci în numele intereselor  legitime ale opiniei publice, normal era ca premierul sa răspundă serios, matur, la cele susţinute de Traian Băsescu.
Victor Ponta, care tocmai ce ieşise dintr-un automasaj pe facebook (s-a privit în oglindă şi s-a mirat cum a ajuns el aşa de tînăr preşedinte al PSD, fără să-şi pună problema că l-au proţăpit acolo, pe post de firmă de Drogherie, Penalii din PSD), a evitat răspunsul la chestiunea cu scutul făcut în jurul Clanului Cosma (lucru normal, dacă ne gîndim că, miercuri, ataşatul politic al SUA s-a dus la Palatul Victoria pentru a-i spune iresponsabilului vesel aceleaşi lucruri ca şi Traian Băsescu), dar a găsit de cuviinţă să răspundă, printre altele, în chestiunea ASF astfel:
”Şi mai cred un lucru pe care o să vi-l spun la guvern, cred că domnul preşedinte este foarte supărat că unul dintre sponsorii săi, patronul de la Astra Asigurări, are probleme şi de aceea s-a apucat să fie supărat pe ASF, că veniturile astea nu erau de astăzi, erau de mult timp“.
Răspunsul ăsta tupeist,  tipic găştii de golănaşi PSD de la Palatul Victoria, nu m-a surprins.
Mă aşteptam la el după ce, miercuri seară, o fătucă de la România TV i-a pus lui Traian Băsescu o întrebare despre care am scris pe cristoiublog.ro  că e genul de întrebare care pute rău, întrebare flatulență,  cam cu acelaşi conţinut.
M-a surprins, în schimb, răspunsul dat în chestiunea Mariana Cîmpeanu:
„Reporter: Despre Mariana Câmpeanu?
Reporter: Ce decizie aţi luat în ceea ce o priveşte pe doamna ministru al muncii?
Victor Ponta: Am luat decizia, ca de fiecare dată când domnul preşedinte Băsescu atacă fără argumente şi fără probe un ministru al guvernului, să-l apăr pe acel ministru. Am făcut acest lucru cu toţi miniştrii şi până când domnul Băsescu nu-şi dovedeşte acuzaţiile, eu îmi apăr echipa de miniştri.
Surprinderea dintîi a izvorît  însă dintr-un raţionament greşit din cauza premisei false:
Mariana Cîmpeanu e ministru PNL, din formaţiunea lui Crin Antonescu.
Fie şi pentru a da un ghiont PNL, Victor Ponta putea da un răspuns mai serios decît cel de iresponsabil vesel.
Mi-am amintit însă că Mariana Câmpeanu aparţine miniştrilor PNL pe care PSD-ul i-a lugu-lugurit suficient de straşnic, pentru a-i transforma, prin corupere,  în nişte oiţe ale Baciului PSD-ist.
La recenta remaniere, numele Marianei Câmpeanu a fost vehiculat alături de cel al altor fruntaşi PNL care au devenit simple scule PSD-iste cînd au descoperit că, spre deosebire de alte partide, PSD-ul e o haită care-și apără Penali de Justiție.
Cazul Marianei Câmpeanu a fost dezvăluit de presă. Chiar şi dacă soţului i s-ar fi cuvenit paralelele de invalid, simplul fapt că dosarul i l-a făcut Mariana Câmpeanu, în calitate de nevastă şefă la Ilfov, cînd el locuia în Bucureşti, ar fi suficient să i se fi cerut demisia de către Victor Ponta.
De ce o apără Victor Ponta împotriva opiniei publice?
Pentru că aşa a făcut cu toţi demnitarii PNL care au devenit cozi de topor ale PSD în  ministerelor alocate PNL, unde se cerea să ducă o politică liberală.
PSD-ist care a supt la ţîţa Oportunismului Ion Iliescu şi a Coruptului  Adrian Năstase, Victor Ponta are în sînge imboldul  PSD-ist de a-i apăra pe hoţii din Partid, potrivit principilor de haită politică.
Această şmecherie a fost aplicată şi  miniştrilor liberali pentru a-i perverti la PSD-ismul funciar.
Şi din cîte se vede i-a reuşit.
Abia acum înţelegem de ce refuză Victor Ponta să-l aibă pe Klaus Jonannis în Guvern. Se teme că neamţul nu se va lăsa corupt precum Daniel Chiţoiu, Radu Stroe şi Mariana Câmpeanu.
Deși dacă ne gîndim că un PSD-ist reușește să te facă eminamente  corupt, ca el, și dacă faci greșeala de  merge împreună  cîteva stații într-un compartiment de tren, tare mă tem că nici Apostolul Pavel n-ar rezista în cinstea sa funciară, dacă ar intra într- un Guvern condus de Victor Ponta.
CITIȚI ȘI:

 • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Să nu ne smiorcăim cu Crin Antonescu!
 • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Cum vrea să stea pe sîrmă Crin Antonescu fie și în patru labe
 • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. PNL abia aşteaptă să fie călcat în picioare de PSD!
 • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Cum a eșuat Traian Băsescu în încercarea de a redeveni Președintele României
 • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Dacă USL va supraviețui Crizei, PSD și PNL vor folosi guvernarea pentru a se cotonogi reciproc
 • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Numai în Opoziție Crin Antonescu ar fi credibil în apărarea statului de drept
 • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. USL nu s-a rupt! Doar s-a crăpat și mai tare!
 • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Liderii PSD au dreptate în cazul Iohannis
 • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Klaus Iohannis- sula înfiptă de Crin Antonescu în coasta lui Victor Ponta?

TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:

 • Oamenii Bisericii au minţit în cazul fetei dispărute. Tu ce părere ai? | DEZBATEREA ZILEI
 • LOVITURĂ DE TEATRU la Dubai: Simona Halep S-A RETRAS din competiţie! Verdictul medicilor
 • Cum arată ISKANDER, sistemul pe care Rusia îl opune scutului antirachetă american | GALERIE FOTO

TOP 3 ARTICOLE POPULARE:

 • GROPI TERIFIANTE au început să apară peste tot în Anglia. Ce provoacă acest fenomen ciudat | GALERIE FOTO
 • PENIBIL. Au arătat mai mult decât trebuia. Dive susprinse în ipostaze jenante
 • O adolescentă satanistă a ucis peste 23 de persoane! Îşi găsea victimele pe internet! Iată care a fost metoda ei