Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > ROMÂNIA LUI CRISTOIU. PSD vrea să dea afară PNL de la Guvernare în aşa fel încît să pară că PNL a dorit să plece
ROMÂNIA LUI CRISTOIU. PSD vrea să dea afară PNL de la Guvernare în aşa fel încît să pară că PNL a dorit să plece

ROMÂNIA LUI CRISTOIU. PSD vrea să dea afară PNL de la Guvernare în aşa fel încît să pară că PNL a dorit să plece

Făcînd un pas mai departe în confruntarea cu PSD, PNL i-a determinat pe Daniel Chiţoiu şi pe Andrei Gerea, cei care-şi anunţaseră demisiile din funcţiile de vicepremier şi ministru de Finanţe, respectiv, ministru al Economiei, să-şi depună cererile la Registratura Guvernului.

A fost singurul mijloc de a-l contracara pe Victor Ponta care se coborîse cu ţăţismul PSD-ist pînă la dispune ca Registratura să ţină uşa închisă pe motiv că funcţionarii au incontinenţă urinară. Drept răspuns, Victor Ponta a declarat vacante cele trei posturi şi a numit interimar la Economie pe un PSD-ist, iar la Finanţe şi ca vicepremier pe el însuşi. Astfel Victor Ponta reuşeşte rara performanţă de a fi şi deasupra şi dedesubt în acelaşi timp. La rîndu-i Crin Antonescu a dat un ultimatum pînă luni, cînd iresponsabilul vesel ar trebui să decidă dacă acceptă sau nu propunerile PNL. Mulţi comentatori au abordat Criza din USL de pe poziţiile căutătorilor de dedesubturi.
Înţelegerea profundă a ceea ce s-a întîmplat şi ce se întîmplă reclamă însă şi o abordare din perspectiva USL.
Prin demisia din Guvern a vicepremierului Daniel Chiţoiu, a ministrului de Interne, Radu Stroe şi a lui Andrei Gerea, de la Economie, (repet demisii şi nu demiteri comandate de PNL!), PNL-ului i-a revenit dreptul de a numi miniştri pe posturile libere, destinate prin protocolul USL partenerului numit PNL.
Deciziile PNL ridicau o problemă. Mică, după opinia noastră dacă ne gîndim că era vorba de o Alianţă cîntată din toate saxofoanele propagandistice. Pentru ca Klaus Johannis să fie şi vice şi ministru de Interne, Coaliţia de peste 80 % în Parlament trebuia să convoace o şedinţă de cîteva minute, în care se aproba această mică modificare la structura Guvernului. În chip surprinzător pentru cei care cîntau amiciţia veşnică dintre Victor Ponta şi Crin Antonescu, Victor Ponta a refuzat această solicitare a liberalilor. În replică, el a purces la o serie de mişculaţii menite să adîncească şi mai tare credinţa PNL că e văzut de PSD ca un partid de mîna a doua, un soi de tovarăş de drum, cum le ziceau comuniştii intelectualilor care li se aliaseră pînă la momentul dării lor afară ca inutili: a înfiinţat anomalia numită USD, a refuzat să meargă în Parlament, a propus un post de vicepremier pentru Dan Voiculescu.
Desigur, PSD ar da afară în orice clipă PNL de la Guvernare. Pentru că strategii lui peşte susţin că partidul care-şi dă afară partenerul pierde electoral sub acuzaţia de a fi distrus USL, PSD şi-a propus să-i dea afară pe Liberali de la Guvernare în aşa fel încît Consorţiul mediatic Ghiţă tv- Felix tv să convingă electoratul USL că PNL e acela care a plecat.
Azi s-a mai consumat un episod din cotonogirea PNL de către USD: Victor Ponta a înlocuit miniştrii demisionari liberali cu interimari de la PSD. Ce înseamnă asta?
Înseamnă că Victor Ponta vrea să guverneze 45 de zile de acum încolo, pînă la jumătatea lui aprilie, cu un Cabinet lipsit de două posturi ale liberalilor.

Şmecherie PSD-istă pe faţă, dintre cele cu care ne-a obişnuit postdecembrist partidul de şobolani neocomunişti înfiinţat de Tovarăşul Iliescu.
Lucrurile sunt limpezi pînă şi celor care văd tulbure.
Nu atît PNL-ul vrea să rupă USL-ul, cît mai ales PSD-ul.
Numai că PSD vrea ca PNL-ul să plece de la Guvernare, obosit de şicanele la care PSD-ul e meşter.
Aşa cum am mai scris, PNL-ul nu-şi poate permite să plece din proprie iniţiativă, pentru că ar da Grupului PSD-ist din partid motivul să înfiinţeze partidul Social-Liberal, care să rămînă în USL, ba chiar să intre în USD.
De aici noul ultimatum dat de Crin Antonescu lui Victor Ponta –pînă luni să se decidă-, un ultimatum care nu e altceva decît amînarea morţii USL prin eutanasiere cu şase zile.

CITIȚI ȘI:

 • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Să nu ne smiorcăim cu Crin Antonescu!
 • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Cum vrea să stea pe sîrmă Crin Antonescu fie și în patru labe
 • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. PNL abia aşteaptă să fie călcat în picioare de PSD!
 • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Cum a eșuat Traian Băsescu în încercarea de a redeveni Președintele României
 • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Dacă USL va supraviețui Crizei, PSD și PNL vor folosi guvernarea pentru a se cotonogi reciproc
 • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Numai în Opoziție Crin Antonescu ar fi credibil în apărarea statului de drept
 • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. USL nu s-a rupt! Doar s-a crăpat și mai tare!
 • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Liderii PSD au dreptate în cazul Iohannis
 • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Klaus Iohannis- sula înfiptă de Crin Antonescu în coasta lui Victor Ponta?
 • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Crin Antonescu era obligat nu numai politic, dar și moral să-l scoată din Guvern pe Daniel Chițoiu, acest Șobolan Troian al PSD în PNL
 • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. De ce-l menajează Traian Băsescu pe Victor Ponta, principalul responsabil pentru Tragedia din Apuseni?
 • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Blestemata bătălie politicianistă a compromis deja Codurile României democrate
 • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Semn rău pentru Ponta: E deja Ăsta!
 • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Un succes al Partidului – Stat condus de Victor Ponta- PSD-izarea Buletinului Meteorologic!
Publicat in categoriile: Opinii EVZ
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: