ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Să ne înarmăm peste noapte luînd bani de la Sănătate și de la Educație?!

ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Să ne înarmăm peste noapte luînd bani de la Sănătate și de la Educație?!

Potrivit unei știri difuzate doar de o parte a presei de la noi (cealaltă cultivă în exclusivitate știrile cu miros de dezinformare ale autorităților ucrainene despre Armata Rusă gata să cucerească Ucraina), premierul Moldovei, Iurie Leancă, va face o vizită la Moscova.

Știrea are o dublă importanță:

  1.     Confirmă teza că după anexarea Crimeii, Rusia se va strădui să promoveze o  imagine de Putere de treabă.
  2.     Dovedește că liderii de la Chișinău sunt mult mai înțelepți decât cei de la Kiev, a căror isterie antirusească exprimă dorința de a obține de la Occident parale pe de-a moaca.

La noi însă, în România, politicienii continuă să tragă Sirenele lui Roaită despre pericolul rusesc.

Cel mai harnic dintre ei la acest capitol, Traian Băsescu, a folosit Bilanţul MApN pentru a avertiza din nou poporul român că rușii au pus ochii pe țărișoara noastră dragă:

Ne puteți urmări și pe Google News

„În acelaşi timp, am făcut o analiză a situaţiei din regiune. Nu putem spune că mai putem privi la incidentele din 2008, cînd Federaţia Rusă a ocupat Abhazia şi Osetia de Sud, ca la nişte incidente izolate. Este clar că a fost Georgia în 2008, a urmat Ucraina în 2014 şi orice om politic, ca şi orice strateg militar, trebuie să-şi pună întrebarea ce sau cine urmează?

Că o fi Transnistria, că o fi Transnistria şi Republica Moldova, că urmează regiunea de Sud a Ucrainei, de la Crimeea către Odessa şi spre gurile Dunării pînă la Braţul Chilia, sînt întrebări pe care oricine poate să şi le pună, în lipsa unor declaraţii şi atitudini ferme ale Federaţiei Ruse“.

Repet ceea ce am spus și am scris de multe ori în ultimul timp:

E o absurditate să crezi că Rusia își va permite, după anexarea Crimeii, o aventură asemănătoare.

După dobîndirea pe timp de pace a unui teritoriu aparținînd altei țări, Rusia  are prea multe bătăi de cap pentru a-și îngădui o nouă aventură.

Cu toate acestea, există la noi politicieni care și-au făcut un țel din întreținerea unei isterii create artificial, cu mijloace diversioniste, privind pericolul rusesc pentru România.

De fiecare dată cînd am denunțat această isterie, m-am întrebat cine sînt făuritorii şi ce urmăresc ei prin această diversiune.

Discursul lui Traian Băsescu ne-a dat un răspuns.

Domnia sa a cerut o sporire a cheltuielilor româneşti pentru înarmare, pe motiv că România trebuie să fie pregătită în vederea războiului:

„În opinia mea – şi acest lucru l-am spus şi în bilanţ – dacă până acum prioritatea majoră a Armatei Române a fost îndeplinirea misiunilor în afara teritoriului naţional, din acest moment, acest obiectiv trebuie însoţit şi de un nou obiectiv, acela de ridicare continuă a capacităţii de reacţie a Armatei Române, nu pentru că România ar fi atacată de cineva, dar, cînd în estul şi nordul frontierelor noastre se petrec evenimente ca cele care au dus la pierderi teritoriale pentru un stat vecin în favoarea Federaţiei Ruse, acest lucru nu poate lăsa nici conducerea politică a ţării şi nici armata în afara unor reacţii. Iar prima reacţie a politicului şi a Armatei Române trebuie să fie creşterea capacităţii de reacţie a armatei. Asta înseamnă alocarea unor resurse suplimentare odată cu rectificarea bugetară şi o bună planificare pentru anul 2015, în aşa fel încît prin creşterea resursei financiare alocate, Armata Română să-şi crească consistent capacitatea de reacţie“.

Sporirea cheltuielilor noastre pentru înarmare - chiar din acest an - înseamnă însă a lua bani de la domeniile sociale – sănătate, infrastructură, educaţie, cultură – pentru a-i vîrî în  achiziționarea de armament.

Care armament va fi cumpărat – aţi ghicit deja!- de la americani.

Să nu-şi dea seama Traian Băsescu că membră a NATO şi a Uniunii Europene, România nici n-ar avea cum să se angajeze militariceşte împotriva Rusiei?

Ucraina n-a tras un foc împotriva ruşilor.

De ce?

Au pus-o să stea cuminte Marile Puteri, neliniştite că s-ar putea ajunge astfel la un Război mondial.

Aruncînd o privire asupra declaraţiilor privind Pericolul rusesc vom sesiza imediat o împărţire în două a Occidentului.

Pe de o parte, ţările membre ale Uniunii Europene, reticiente în agitarea acestui pericol. Nu numai pentru că fac comerţ cu Federaţia Rusă, dar şi pentru că n-au nici un chef să ia bani de la Sănătate şi să-i dea Armatei.

Pe de alta, Generalii NATO şi Casa Albă.

Pericolul rusesc e agitat pentru a putea justifica solicitarea de creştere a bugetelor pentru înarmare a ţărilor NATO.

Traian Băsescu se face astfel exponentul unor forţe străine cînd agită pericolul rusesc. N-ar trebui să fie însă exponentul intereselor româneşti?! CITIȚI ȘI

  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU: PSD are la europarlamentare și un candidat independent: Mircea Diaconu
  • România Lui Cristoiu. Bătălia Mea Cu Cenzura Consensului
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Agitarea pericolului rusesc face jocurile Rusiei
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Cine a răsturnat regimul Ianukovici? Nu cumva chiar Moscova?
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Va reuși DNA să reformeze cu adevărat PSD-ul?
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Victor Ponta moare să fie șef de Coaliție, fie aceasta și pe hîrtie
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. PNL se pregăteşte să scape din îmbrăţişarea dulceagă a lui Victor Ponta?
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. ”Deși Partidul vrea, Victor Ponta refuză să candideze” - o șmecherie electorală la care presa noastră a pus botul
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Victor Ponta vrea să ascundă Parlamentului și țării înțelegerile secrete încheiate cu UDMR prin boscheți
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Invocînd cuvîntul de onoare al lui Victor Ponta (!), Traian Băsescu a încălcat grav Constituția
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Guvernul Ponta 3 – un Guvern dat cu nițel lustru occidental pentru ca Penalii din PSD să poată trece Legea Amnistiei
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Crin Antonescu și Victor Ponta față-n față cu șansa vieții lor
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. În Criza din Crimeea, naționalismul ucrainean – unul dintre cele mai tembele din Europa de azi - chiar n-are nici o vină?!
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU: Victor Ponta caută un alt partid de pus în pieptul PSD, cum a fost PNL