România, locul 6 în regiune la producţia de autoturisme

România, locul 6 în regiune la producţia de autoturisme

Cu o producţie anuală de peste o jumătate de milion de autovehicule pe an, România ar putea deveni, până în 2014, al şaselea producător auto din regiune, după Rusia, Turcia, Republica Cehă, Polonia şi Slovacia.

Dacă ar reuşi să îşi majoreze capacităţile de producţie cu 74,5% în termen de 4 ani, ţara noastră s-ar plasa înaintea Ungariei, Ucrainei şi Sloveniei, potrivit PricewaterhouseCoopers (PwC), citat de Agerpres.

Cu o producţie anuală de 520.000 de autovehicule pe an, România ar avea al treilea cel mai rapid ritm de creştere al capacităţii de producţie auto dintre ţările din Europa Centrală şi de Est, după Ucraina şi Rusia.

''Anticipăm un ritm puternic de creştere al industriei auto româneşti în următorii 5 ani, pe măsură ce investiţiile recente de la fabrica auto din Craiova vor deveni complet operaţionale, iar capacitatea de producţie de la fabrica din Piteşti va creşte pentru a face faţă cererii sporite pentru noile modele de autoturisme lansate'', a declarat Ionuţ Simion, partener consultanţă fiscală, liderul Grupului de Automotive din cadrul PwC România.

Ne puteți urmări și pe Google News

Totuşi, pe măsură ce guvernele statelor europene vor renunţa şa programele de stimulare a înnoire a parcurilor auto, cererea de pe piaţa auto comunitară se va reduce, spun specialiştii PwC.