Evenimentul Zilei > Politica > „România Liberală” se desparte de PNȚCD
„România Liberală” se desparte de PNȚCD

„România Liberală” se desparte de PNȚCD

Inițiativa România Liberală (IRL) a decis încetarea parteneriatului cu PNŢCD, apreciind că un comportament politic onest obligă la asumarea responsabilităţii președintelui Aurelian Pavelescu pentru rezultatul slab la europarlamentare.

„Opțiunea pentru menținerea PNȚCD la periferia politicii românești, prin perpetuarea logicii conflictuale pe mize mici, determină IRL să constate încetarea parteneriatului cu PNŢCD. (…) Acest obiectiv este însă imposibil de realizat în condițiile menținerii PNȚCD ca partid închis, periferic şi măcinat de conflicte absurde. IRL refuză să intre în jocul războiului pentru ştampile, război care a generat dezastrul partidului lui Corneliu Coposu”, se arată într-un comunicat de presă al IRL.

Pavelescu nu pleacă

Potrivit comunicatului, membrii IRL din conducerea PNŢCD au demisionat din funcţiile în care au fost aleși în noiembrie 2013, iar acest tip de asumare ar fi trebuit urmată de un gest similar din partea preşedintelui partidului, pentru a putea declanşa procedurile de organizare a unui Congres al PNŢCD.

Până acum, președintele PNȚCD, Aurelian Pavlescu, nu a răspuns acestei solicitări. Imediat după alegeri, el se declara mulțumit de rezultatul sub 1% obținut de PNȚCD și anunța că este preocupat de unificarea Dreptei. Majoritatea membrilor IRL, printre care Aurelian Pavlescu și Diana Tușa, au făcut parte din PNL, partid pe care l-au părăsit după conflicte repetate cu Crin Antonescu.