România, fruntaşă la spam

România, fruntaşă la spam

România ocupă locul zece în lume în clasamentrul ţărilor din care se trimit cele mai multe mesaje spam, însă, conform unui studiu realizat de compania Kaspersky Lab, volumul de spam răspândit din ţara noastră (2,7% din totalul mondial) a scăzut în cel de-al douilea trimestru al anului faţă de primele trei luni ale lui 2010.

Volumul total al traficului spam în al doilea trimestru al acestui an a fost de 84,4% din traficul total al e-mail-urilor. Statele Unite conduce în acest top, cu 15% din totalul mondial de spam, în timp ce India este pe doi, cu 8,5%. De asemenea, în top se mai regăsesc ţări precum Vietnam, Rusia, Brazilia şi Coreea de Sud. Italia şi Spania au intrat şi ele în top 10, cu 3,3%, respectiv 2,8% din totalul mesajelor spam.

În al trimestrul doi, criminalitatea cibernetică a înregistrat o scădere. Mesajele de phishing au scăzut de la 0,87% la doar 0,02%, în timp ce compania de transferuri financiare online PayPal a rămas ţinta preferată a infractorilor virtuali.

Metoda preferată a infractorilor sunt mesajele în formă de notificări venite din partea reţelelor de socializare, precum Facebook sau Twitter. Prin accesarea unor link-uri prezente în e-mail-uri, destinatorul era direcţionat către o pagină de internet care descărca automat malware în computer.

Ne puteți urmări și pe Google News