România, șanse mari de calificare la EURO 2024. Calcule după egalul dintre Elveția și Israel

România, șanse mari de calificare la EURO 2024. Calcule după egalul dintre Elveția și Israel Sursa foto: Arhiva EVZ

Israel și Elveția au terminat la egalitate, 1-1, miercuri seara. În urma acestui rezultat, tricolorii au nevoie de un singur punct pentru a ajunge la EURO 2024.

Cu un egal sâmbătă, în Ungaria, în deplasarea cu Israel, România se califică la turneul final. Nu ar mai conta ultimul meci din grupă cu Elveția pentru a ajunge la EURO 2024.

România se apropie de EURO 2024

Israelienii au remizat cu Elveția, scor 1-1, în Ungaria, la Felcsut, pe Pancho Arena. Pe același stadion pe care va juca și România, tehnicianul israelienilor și-a menajat mare parte din fotbaliștii de bază.

Se pare că ar fi luat această decizie pentru a investi toate resursele în confruntarea crucială cu România.

Ne puteți urmări și pe Google News

La pauză a fost 1-0 pentru Elveția, gol Vargas, deși oaspeții au mai ratat câteva mari ocazii. În repriza a doua a fost un joc echilibrat, dar un Israel mult mai curajos. Weissman a egalat în minutul 89.

În urma acestui rezultat, calculele au devenit mai clare în grupele României. Naționala noastră are șanse mari de a ajunge la EURO, pentru prima dată după o pauză de opt ani.

Elveția a fost timp de mai bine de o repriză calificată la EURO 2024, dar a ratat momentul pe final.

Elvețienii au 16 puncte în clasament, la egalitate cu România. Israel adună 12 puncte și rămâne pe locul 3.

Edi Iordănescu, antrenorul României

Scenariile posibile pentru a ne califica la EURO

După acest rezultat, România are nevoie de un singur punct din deplasarea cu Israel, de sâmbătă seara, pentru a ajunge la EURO.

Tricolorii ar face 17 puncte, Israelul ar avea 13 și nimic nu s-ar mai putea întâmpla în ultima etapă, atunci când România va întâlni Elveția acasă și Israelul reprezentativa din Andorra în deplasare.

Rezultatul de miercuri seara este unul foarte bun pentru tricolori. După înfrângerea suferită de Israel în Kosovo, practic lasă o distanță de 4 puncte dintre noi și Israel:

  1. Elveția – 16p
  2. România – 16p
  3. Israel – 12 p
  4. Kosovo – 10p
  5. Belarus – 5p
  6. Andorra – 2p

Cum se poate califica România la EURO 2024

Varianta 1: Dacă România câștigă sau face egal cu Israel, se califică matematic la EURO înainte de ultimul meci din preliminarii, cu Elveţia.

Varianta 2: Dacă România pierde cu Israel, următoarele condiţii trebuie îndeplinite pentru calificare:

România câştigă cu Elveţia, iar meciul Andorra - Israel nu mai contează pentru noi / România face egal cu Elveţia și Israel nu bate Andorra;

România pierde cu Elveţia și Israel pierde în Andorra.

Dacă România câștigă cu Israel și Elveția, trupa lui Edi Iordănescu se califică de pe primul loc din grupă, ceea ce ar reprezenta un scenariu ideal.