România by Monica Columbeanu

România by Monica Columbeanu

Toată planeta urmăreşte cum va pleda Dominique Strauss-Kahn. Nu este un simplu proces, ci o confruntare între continente, rase, bogaţi şi săraci.

Acest eveniment este prezentat doar pe un colţ al televizorului. În rest ecranul este dominat de familia Columbeanu.

Aceleaşi cuvinte aleargă fie ca "news alert", se zbenguie pe crawl. Informaţiile dispar. Vedem doar reporterii gonind pe autostradă, în urma Bentleyului, "care se îndreaptă spre Izvorani". Foarte repede şi pentru puţin timp apar avocaţii lui DSK. Familia Columbeanu revine plenar. Mama este la Los Angeles, Judecătoria Buftea, deja personaj de reallity-show, by Monica Columbeanu dă un sens (provizoriu) istoriei contemporane, a României.

Irinuca poate a şi ajuns la Izvorani. Tatăl ei, fericit probabil, nu mai poate răspunde la telefon. Sau, dacă răspunde nu poate vorbi, se scuză. Tonul lui, în doar cele câteva secunde, când am avut privilegiul să comunicăm, m-a dus cu gândul la relatările de la Fukushima, din zilele de după tsunami. Foarte, foarte puţin se spune ceva, la televizor, despre nişte împuşcături în Bucureşti. Familia Columbeanu revine. Pe news alert, pe crawl, peste tot.

Ne puteți urmări și pe Google News

Toată lumea spune că s-a plictisit de acest subiect. Unii rostesc chiar cuvinte găzduite cu timiditate de dicţionar. Dar aşteaptă emisiunile de profil. Se fac deja scenarii. Unde sunt Doamna Veronica, dar Ramona, dar Damaschin ? Pe malul lacului Snagov vegetaţia este bogată. Paparazzi sunt la adăpost. Cei mai buni dintre ei au găsit unghiuri prietenoase pentru filmări subacvatice. Noi suntem beneficiarii. Oamenii comentează ce pot ei dar dinspre reporteri vin rumori.

Dacă se împacă? Cei avizaţi în chestiuni mondene spun că nu s-ar putea împăca decât după ce o să divorţeze, ca să mai facă nuntă. Evenimentele sunt în plină derulare: Dar orice s-ar întâmpla este în avantajul nostru.