Evenimentul Zilei > Actualitate > România – Anglia 0-0. Calificare ratată pentru „tricolori”
România – Anglia 0-0. Calificare ratată pentru „tricolori”

România – Anglia 0-0. Calificare ratată pentru „tricolori”

Reprezentativa de tineret a României a ratat calificarea la Campionatul European "Under 21" de anul viitor, competiţie care se va desfăşura în Danemarca. După 1-2 la Norwich, vinerea trecută în meciul-tur, România a remizaz, scor 0-0, în returul cu Anglia, de astăzi.

Englezii lui Stuart Pearce au făcut exact cât a trebuit la Botoşani, protejând fragilul avantaj de un gol, luat în urmă cu câteva zile, pe teren propriu.
Elevii lui Emil Săndoi au irosit câteva bune ocazii în prima repriză, în special prin şuturile lui Torje şi Sburlea, în timp ce oaspeţii au răspuns prin vedeta Sturridge. În partea a doua a jocului, România a dominat clar jocul, mai ales în ultimele minute, însă golul nu a venit. 
Rezultatul de 0-0 este o nouă dezamăgire pentru suporterii români, după ce selecţionata "mare" a României a început dezastruos campania de calificare la Euro 2012, cu două puncte acumulate în primele trei meciuri.
Baraj EURO 2011
ROMÂNIA – ANGLIA 0-0 (în tur, 1-2)
COMENTARIU LIVE:
min. 90 – Final de meci. România ratează calificarea la turneul final.
min. 87 – Tricolorii sunt pe val, însă golul nu vine. Bicfalvi a irosit două bune jumătăţi de ocazie în careul oaspeţilor. În aceste minute, România domină clar partida de la Botoşani.
min. 80 – România controlează jocul, însă ocaziile la poarta lui Fielding sunt puţine. Tricolorii forţează, însă englezii se apără cu îndârjire.
min. 75 – Dublă schimbare în echipa României: au ieşit Alexe şi Hora şi au intrat Rusescu şi Gângioveanu.
min. 73 – Welbeck execută periculos o lovitură liberă de la mare distanţă, însă portarul român respinge excelent. 
min. 68 – Sburlea trimite de la peste 30 de metri. Fielding a reţinut însă şutul atacantului român.
min. 66 – Englezii reuşesc să ţină mingea departe de propria poartă. Elevii lui Săndoi nu gpsesc soluţii de a desface defensiva excelentă a oaspeţilor. Meciul este echilibrat, însă ritmul jocului a scăzut.
min. 60 – Fielding, nesigurul portar englez, respinge în corner un şut de la mare distanţă a lui Hora. România împinge jocul în jumătatea de teren a oaspeţilor.
min. 56 – Rose şutează periculos spre poarta lui Silviu Lung Jr., dar mingea se scurge în aut de poartă. Englezii par de neclintit de pe poziţii.
min. 54 – Torje reia "din prima", mult peste poartă, dintr-o poziţie foarte avantajoasă, în apropierea careului englez. 
min. 50 – România a început bine şi partea a doua a meciului. Hora a trimis puţin pe lângă poartă. Englezii par să fi făcut pasul înapoi, în timp ce elevii lui Săndoi atacă mai convingător.
min. 46 – A început partea a doua a meciului.
min. 45 – Pauză la Botoşani. După o primă repriză echilibrată, România şi Anglia sunt la egalitate, scor 0-0. Elevii lui Emil Săndoi au nevoie de un gol în repriza secundă pentru a merge la turneul final din Danemarca.
min. 43 – Fielding respinge în corner o minge trimisă de Torje de la mare distanţă. România domină meciul în finalul primei reprize.
min. 42 – Încă un avertisment în tabăra oaspeţilor: Mancienne a primit un galben pentru un fault asupra lui Hora.
min. 39 – Primul cartonaş galben al meciului este văzut de Rose, englezul atingând mingea cu mâna, undeva în apropierea mijlocului terenului.
min. 35 – Jocul este încâlcit şi tinde spre plictisitor. România a irosit însă o ocazie mare de gol. Torje a şutat de la distanţă, portarul englez a respins în faţa, unde mingea a fost recuperată de Bărboianu, care i-a pasat lui Alexe, însă atacantul dinamovist a trimis mult peste poartă.
min. 30 – Niciuna dintre cele două echipe nu mai reuşeşte să îşi creeze ocazii importante de gol. Românii au preluat iniţiativa, însă englezii se apără cu exactitate.
min. 24 – Jocul devine haotic la Botoşani. Ambele echipe par să practice o tactică pe muchie de cuţit, însă ocaziile de poartă s-au mai rărit în ultimele minute.
min. 20 – Anglia pare echipa mai stăpână pe situaţie. Oamenii lui Stuart Pearce controlează partida în această perioadă a meciului. Cu toate acestea, Bicfalvi a bâlbâit o minge în careul englezilor, fiind aproape de de deschiderea scorului.
min. 15 – Acelaşi Sturridge iroseşte o bună şansă de gol pentru englezi, însă şi de această dată, Lung reuşeşte să evite golul.
min. 13 – Ritmul jocului a mai scăzut în intensitate în ultimele minute. Niciuna dintre cele două echipe nu reuşeşte să facă un joc de posesie sau să controleze mijlocul terenului, acţiunile de poartă oprindu-se, pentru fiecare tabără, undeva la 20 de metri de poarta adversă.
min. 8 – Britanicii îşi arată colţii pe contraatac. Daniel Sturridge, jucătorul lui Chelsea, l-a întins serios pe portarul român cu un şut în diagonală, după o cursă solitară de peste 30 de metri.
min. 5 – Jocul este alert şi deschis. Englezii au avut şi ei o jumătate de ocazie la poarta lui Silviu Lung Jr., în timp ce Sburlea a trimis de două ori peste poarta lui Fielding.
min. 2 – Sabin Sburlea şutează în forţă, din alergare, de la marginea careului de 16 metri, însă potarul englezilor a respins în corner. Tricolorii încep în ofensivă meciul.
min. 1 – A început meciul de la Botoşani. Englezii au avut lovitura de start a partidei.

ROMÂNIA: S. Lung jr. – Rîpă, V. Găman, Papp, Bărboianu – Gardoş, Bicfalvi – Torje, Sburlea, Hora – Alexe

Rezerve: Lungu, Chiricheş, S. Ilie, I. Neagu, A. Ionescu, Gîngioveanu, Rusescu
Antrenor: Emil Săndoi

ANGLIA: Fielding – Mancienne, Smalling, Jones, Bertrand – Henderson, Muamba – Cleverley, Sturridge, Rose – Welbeck.
Rezerve: Loach, M. Kelly, Lansbury, Trippier, Cork, Walker, Delfouneso
Antrenor
: Stuart Pearce

Arbitru la centru: Fredy Fautrel (Franţa).
Stadion: "Municipal" – Botoşani.
Gabriel Torje: "Trebuie să jucăm cu capul şi cu sufletul"
Gabriel Torje, liderul naţionalei "mici", crede că România poate obţine calificarea la Euro 2011 numai dacă se va dărui total în meciul contra Angliei.

Ultima prezenţă a naţionalei de tineret a României la un turneu final datează din 1998. Pentru meciul decisiv de astăzi, antrenorul Emil Săndoi a încercat să lucreze mult la psihicul elevilor săi. "Nu prea conştientizează ei cât de important e acest meci, nu doar pentru generaţia lor, ci pentru întreg fotbalul românesc", ne-a declarat un om din stafful lui Săndoi.

"Suntem hotărâţi să ne calificăm", a promis ieri Gabriel Torje, fotbalist care, cu cele 22 de selecţii la naţionala mică, e "veteranul" lotului pregătit de Săndoi. "Golul din Anglia poate fi decisiv. Nu trebuie să ne pierdem capul, dar trebuie să jucăm cu cap, cu suflet. Nu trebuie să fim disperaţi să marcăm. Impresarii trebuie să ne urmărească pe toţi, nu doar pe mine", zice Torje.

"S-a rupt" Ganea

La antrenamentele din ultimele zile, fotbaliştii echipei naţionale au exersat inclusiv penalty-urile, pentru orice eventualitate. "Suntem pregătiţi pentru orice, dar vom încerca să ne calificăm în cele 90 de minute regulamentare", a completat Ioan Hora.

Din păcate pentru naţionala României, atacantul Liviu Ganea s-a accidentat din nou. Dinamovistul s-a antrenat ieri doar 10 minute. "Nu pot băga un jucător care nu e apt sută la sută. Am nevoie de fotbalişti care să ducă 90 de minute, poate şi mai mult. Dacă nu era meci decisiv, poate altele erau datele problemei, dar aşa, nu pot risca", a spus Săndoi.

Geolgău: "Să fiţi uniţi"

Ion Geolgău, fostul mare fotbalist al Craiovei, le transmite încurajări tricolorilor: "Să jucaţi fără teamă şi să fiţi uniţi!". Peste două zile se împlinesc 30 de ani de la un meci de legendă al naţionalei de tineret: România – Anglia 4-0 (0-0), disputat la Ploieşti. Geolgău a fost motorul unei echipe naţionale de tineret care îi mai cuprindea pe Rednic, Klein, Terheş şi Iovan. "Am schimbat în acel meci trei fundaşi stânga! Cred că a fost cea mai bună repriză secundă din istoria naţionalei de tineret", ne-a spus Geolgău.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.