Handbal: România a făcut spectacol la ultimul meci cu Radu Voina pe bancă

Handbal: România a făcut spectacol la ultimul meci cu Radu Voina pe bancă

Naţionala feminină de handbal a României a învins azi la Piatra Neamţ reprezentativa similară a Greciei, scor 31-14 (16-10), în ultima partidă din campania de calificare la Campionatele Europene din acest an. A fost ultimul meci al României cu Radu Voina pe bancă. Radu Voina şi-a încheiat contractul cu Federaţia Română de Handbal.

Naţionala României era deja calificată la Campionatele Europene, echipa lui Radu Voina încheind Grupa a 2-a pe locul doi.

La Piatra-Neamţ, contra Greciei, România a făcut spectacol, diferenţa de valoare dintre cele două naţionale fiind evidentă.

Fetele lui Radu Voina au învins cu 31-14, pentru echipa noastră reuşind să înscrie Farcău 8 goluri, Druţu 6, Curea 4, Brădeanu 3, Băbeanu 2, Gogoriţă 2, Chintoan 2, Ardean Elisei 2, Ani Senocico 1, Nechita 1.

Ne puteți urmări și pe Google News

Radu Voina s-a despărţit astăzi de echipa naţională, după aproape patru ani.

Cu Radu Voina pe bancă, România a obţinut următoarele rezultate: locul 5 la Europenele din 2008, locul 3 la Europenele din 2010), locul 8 la Mondialele din 2009, locul 13 la Mondialele din 2001, două victorii la Cupa Mondială, în 2009 şi în 2010.

"Ca pentru orice om, există un început şi un sfarşit. A fost ultimul meci, sunt regrete, dar şi bucuria că s-a terminat o perioadă în care am avut şi satisfacţii şi lucruri mai puţin plăcute.

Normal este să le punem în balanţă şi să vedem în ce direcţie se înclină. Amintirile sunt pentru nepoţi, caracterizarea perioadei mele este pentru alţii, n-o să mă autocaracterizez.

Mai puţin contează dacă plec mulţumit sau nu. Important este că naţionala trebuie să continue, indiferent cine va veni, iar viitorului antrenor de pe acum îi doresc mult success. Îi voi da cu drag un sfat, dar nu din postura de critic, cum se întâmplă la noi totdeauna", a declarat Radu Voina, la finalul partidei cu Grecia.