Acesta a declarat că are două înregistrări telefonice prin care Giacomo Attolini, de 47 de ani, îi ameninţa cu moartea dacă urmau să depună plângere la poliţie pentru tentativă de viol.

Românca intrase deja în moarte cerebrală şi era menţinută în viaţă în mod artificial. Părinţii victimei se aflau la spital, iar medicii le prezentaseră deja varianta deconectării de la aparate, şansele de româncei fiind inexistente. Cu toate acestea, familia nu a mai fost nevoită să ia această decizie dificilă, întrucât românca a decedat.

Copilul românilor, martor la atac

Băiatul de patru ani al cuplului se afla în maşina parcată lângă restaurantul în faţa căruia cuplul de români a fost împuşcat şi a fost martor la atacatul în urma căruia mama sa a murit. Presa italiană a precizat că băiatul va fi consiliat de un psiholog.

Giacomo Attolini, de 47 ani, proprietar al unui restaurant din localitatea Mozzecane, în provincia Verona a angajat-o pe Andreea Şutic, pe un post de chelneriţă. Italianul, căsătorit, a început să îi facă avansuri, însă fata l-a respins. Cu toate acestea, italianul a declarat la poliţie că românca i-ar fi dat de înţeles că aceasta ar fi interesată de avansurile sale.

Italianul a declarat la poliţie că a fost şantajat de români că vor depune plângere la poliţie pentru tentativă de viol. Conform afirmaţiilor sale, cuplul a cerut 1.000 de euro pentru a nu da curs denunţului.

Pentru a primi banii, cei trei au stabilit un loc de întâlnire în centrul oraşului italian, însă Attolini, care a venit înarmat, i-a împuşcat pe cei doi, pe motiv că aceştia au cerut şi mai mulţi bani. Cu toate acestea, Şutic a infirmat tentativa de şantaj.

Românca a fost rănită în zona capului, iar pe soţul româncei în zona toracelui. După ce a fugit de la locul faptei, italianul s-a predat la poliţie. Italianul va fi acuzat de omucidere şi tentativă de omor.

Crimă cu repetiţie

În urma cu un an, un alt cuplu de români a fost atacat în Italia. Victimele, Ramona Gabriela Nicoară, de 22 de ani şi prietenul acesteia, Valerică Dascălu, de 37 de ani au fost împuşcaţi, în ianuarie 2008, în Torino.

Agresorul, un albanez, a tras asupra lor cu o armă semi-automată. Cinci dintre gloanţe au fost extrase din corpul tinerei, iar şase din cel al bărbatului. Ramona Nicoară a fost operată la spital şi a reuşit chiar să vorbească cu poliţiştii, oferindu-le informaţii despre atacator, însă la câteva ore a decedat. Nici prietenul său nu a supravieţuit atacului.