Rolling Stones - 16.000 de fani in primii doi ani

Rolling Stones - 16.000 de fani in primii doi ani

La cateva zile dupa parafarea colaborarii intre Brian Jones si managerul Andrew Loog Oldham, acesta aduce Stones-ilor primul lor contract cu o casa de discuri.

Casa de discuri nu era una oarecare, ci Decca, unul dintre „majorii” pietei, alaturi de EMI (care ii avea pe The Beatles sub contract). La acest contract au mai contribuit probabil articolele de presa, ca cel redactat de Norman Jopling, in „Record Mirror”: „The Rolling Stones sunt predestinati a fi cel mai mare grup de pe scena R’n’B”.

Primul cec incasat de Rolling Stones, in valoare de 30 de lire sterline, avea sa fie vandut la licitatie la Sotheby’s, pe 21 august 1990, pentru suma de... 3.000 de lire. Andrew Oldham apare triumfator in fata trupei afirmand ca i-a facut pe oficialii de la Decca sa se tarasca in fata lui, ca le-a obtinut clauze mai favorabile decat Beatles-ilor, asta in conditiile in care doar 20% din bani reveneau cu adevarat trupei. Pe 10 mai 1963, The Rolling Stones incepe prima sesiune oficiala de inregistrari, la Olympic Studios, iar o luna mai tarziu „Come On / I Want to Be Loved”, primul single al trupei este lansat pe piata, urcand pana pe locul 21 in topurile britanice.

Convins ca Ian Stewart, mai batran si mai din topor, nu se potriveste cu imaginea formatiei, Oldham il determina sa renunte la concerte, oferindu-I pozitia de road manager. In iunie, ia fiinta primul Fan Club oficial, care, in numai cateva saptamani, ajunge sa numere peste 300 de membri, iar pana in 1965 va ajunge la 16.000.

Fragmente din cartea „Blue, Black&White - Povestea Rolling Stones”, scrisa de Ioan Big si aparuta la Editura RAO

Ne puteți urmări și pe Google News