Evenimentul Zilei > Actualitate > Risc de contagiune în Italia! Moody’s i-at tăiat ratingul
Risc de contagiune în Italia! Moody’s i-at tăiat ratingul

Risc de contagiune în Italia! Moody’s i-at tăiat ratingul

Agenţia de rating americană Moody's a degradat ieri nota Italiei cu două trepte, de la A3 la Baa2, menţinând perspectiva negativă din cauza deteriorării situaţiei în zona euro, în special în Spania şi Grecia.

"Italia este mult mai probabil să cunoască o creştere bruscă a costurilor sale de finanţare sau să nu mai aibă acces la pieţele financiare din cauza încrederii tot mai fragile a pieţelor şi riscului de contagiune provenit de la Grecia şi Spania", a scris agenţia într-un comunicat, citat de AFP.

"Riscul ieşirii Greciei din euro a crescut, iar sistemul bancar spaniol va suferi mai multe pierderi decât era de aşteptat", adaugă agenţia, care consideră de asemenea că perspectivele economice pe termen scurt pentru Italia s-au "deteriorat".

Potrivit Moody’s, Italia ar putea cunoaşte o creştere economică "slabă" şi un "şomaj mai ridicat", împiedicând-o să-şi îndeplinească obiectivele de reducere a deficitelor şi care ar naşte riscul ca ţara "să nu se mai poată finanţa pe pieţele financiare".

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: