Evenimentul Zilei > International > Risc de atac nuclear în Marea Britanie
Risc de atac nuclear în Marea Britanie

Risc de atac nuclear în Marea Britanie

Regatul Unit se confruntă cu un risc crescut de atacuri nucleare puse la cale de teroriştiial-Qaida, informează trei rapoarte din domeniul luptei împotriva terorismului care au fost date, ieri, publicităţii, relatează cotidianul The Independent.

Marea Britanie se confruntă, în prezent, cu ameninţări nucleare şi există posibilitatea ca arme nucleare sau material nuclear să ajungă în mâinile unor state necinstite sau grupări teroriste", se arată în Strategia Naţională pentru Securitate actualizată de Downing Street.

Se pregătesc atentate asemănătoare cu cele din Mumbai 2008, când teroriştii s-au folosit de mici ambarcaţiuni ca să între în port şi să pună control asupra oraşului.

Aşa că există temeri că teroriştii ar putea transporta un dispozitiv nuclear improvizat pe Tamisa şi pe care să-l detoneze în inima Londrei.

Alte zone vulnerabile sunt Bristol, Liverpool, Newcastle, Glasgow şi Belfast.

Bombă radiologică fabricată în Afganistan

Într-un alt raport privind strategia Guvernului împotriva terorismului, se arată că există pericolul ca expertiza avansată a grupărilor de insurgenţi din Afganistan să sporească nivelul ameninţării cu "o bombă radiologică".

Cei care au făcut bombe în Afganistan sunt destul de experimentaţi ca să fabrice o bombă radiologică folosind informaţiile de pe Internet.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: